Hrvatska
StoryEditor

Proglašeni pobjednici šestog programa Moj Zaba Start

29. Listopad 2019.
Moj Zaba start 2019,foto Ratko Mavar

Zagrebačka banka danas je proglasila pobjednike šestog izdanja programa Moj Zaba Start 2019. u tri kategorije; kultura i znanost, društvo i poduzetništvo. Ukupna vrijednost nagrada iznosi oko milijun kuna, prva nagrada iznosi 120.000 kuna, druga 100.000, a treća 80.000 kuna.

U kategoriji poduzetništvo prvu nagradu dobio je projekt Mandarine Sweet Treat, proizvođača Mandarinet iz Opuzena, a radi se o projektu za izradu malog pogona za proizvodnju sušenog slatkiša od mandarine. Drugu nagradu osvojila je udruga Mundus i njihov istoimeni edukacijski sustav, a treću Gala cenatar za projekt Moto Sos Locator.

U kategoriji kultura i znanost prva nagrada pripala je projektu Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva Samostana sv. Margerite s Paga, druga Institutu Ruđer Bošković za projekt Udruživanje temeljnih i kliničkih znanstvenih istraživanja do poboljšanja tretmana i povećane društvene osviještenosti o raku prostate, a treću nagradu dobio je studio za produkciju i animaciju Diedra za projekt dugometražnog 3D animiranog filma 'Cvrčak i Mrvica'.

U kategoriji društvo prvu nagradu je dobio projekt Uređenje sterilne jedinice za Dječju onkologiju zaklade Dječja onkologije Rebro, drugu nagradu osvojila je društvena tvrtka Punkt za projekt Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom, a treća nagrada pripala je zakladi Cenacolo i projektu Mostovi za bolji život.

Nagrade su svečano uručene u hotelu Esplanada u Zagrebu, a tim povodom Miljenko Živaljić, predsjednik uprave Zagrebačke banke izjavio je: - Kao vodeća banka u Hrvatskoj usmjereni smo na razvoj održivog poduzetništva te gospodarskog i društvenog napretka naše zemlje i zajednice. Izuzetno smo ponosi na ovaj, jedinstveni program na tržištu i činjenicu da je Zagrebačka banka kroz dosadašnje izdanje prepoznata i podržala više od 50 projekata na njihovom putu do tržišta i uspjeha. Prepoznali smo njihovu vrijednost i potencijal, ali ih je prepoznalo i tržište.

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima te je dosad podržala više od 50 održivih projekata među kojima su inovativni startupi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.
 

23. travanj 2024 09:17