Hrvatska
StoryEditor

Radio 101: Jurić-Kaćunić demantira povezanost s Kutlom i Pripuzom

14. Kolovoz 2021.
Ivan Jurić Kaćunićfoto Dražen Lapić

Odluka Vijeća za elektroničke medije da umjesto Radija 101 koncesiju za radijsko emitiranje na 101 megaherc dobije tvrtka Top radio u vlasništvu Ivana Jurića-Kaćunića izazvala je brojne negativne reakcije, prije svega konkurencije. Koncesija koju je do sada imala kultna Stojedinica, kako sada stvari stoje, još nije dobila konačan epilog jer su neke tvrtke najavile žalbe. Kako god završilo, Jurić-Kaćunić pogotovo zadnjih godina na radijskoj sceni izgleda da nikog ne ostavlja ravnodušnim.

O njemu se mnogo pisalo, najviše u negativnom kontekstu i nije potrebno to ponavljati. Ipak, primjerice, Nacional je pisao da je imao ortački ugovor s Miroslavom Kutlom, koji je bio stvarni vlasnik dijela radijskih stanica u Hrvatskoj, da bi kasnije prešao navodno u tabor Petra Pripuza, zapravo da je postao poslovni partner Pripuzova sina Ivana i time iznevjerio Kutlu. Jurić-Kaćunić pak tvrdi da nikad nije bio povezan s Kutlom i Pripuzom.

– Prvo, tvrdim da Miroslav Kutle nije prikriveni vlasnik radija i društava s kojima sam vlasnički povezan ili u čijim sam vlasničkim restrukturiranjima sudjelovao. On nema osnovanih imovinsko-pravnih, moralnih ili bilo kojih drugih tražbina prema meni i radijima. Sve što je medijski plasirao je manipuliranje i stvaranje privida argumenata. Drugo, opetovano ponavljam da nisam vlasnički, partnerski, poduzetnički ili upravljački povezan s obitelji Pripuz. Između nas, izravno ili posredno, nema nikakvih imovinsko-pravnih tražbina. Dakle, oni – bilo Ivan, bilo Petar, bilo Zoran – nisu vlasnici radija – ističe Jurić-Kaćunić.

I napokon, dodaje da vjeruje u 'pobjedu istine i dostižnost prava i pravde, čak i onda kada lekcije pokušavaju davati oni koji dokazano nemaju moralni, etički ili bilo koji pozitivni kredibilitet, oni koji pokušavaju graditi vlastitu poziciju beskrupulozno rušeći dignitet drugih, bez obzira na razmjere štete'.

Kaže da će Top radio 'promovirati zagrebačku i nacionalnu kulturu, promicati kreativno stvaralaštvo i urbanu (rok i pop) glazbu, slobodu umjetničkog stvaranja i njegovanje autorstva'. Osim radijske djelatnosti, budući su mu planovi vezani uz razvoj Amm Global Instituta – prvoga privatnog instituta kreativne industrije u Hrvatskoj, koja u prvi plan stavlja, naglašava, znanje i informacije kao ključne resurse, što je pretpostavka suvremene ekonomije. 

19. travanj 2024 17:49