Hrvatska
StoryEditor

Robo.cash preselio se iz Latvije u Hrvatsku

19. Siječanj 2020.
Sergey Sedov
Platforma za ‘peer to peer’ (P2P) kreditiranje Robo.cash premjestila je sjedište iz Latvije u Hrvatsku.

Tražeći novu lokaciju nakon što se u Latviji uvela regulativa koja komplicira njezino poslovanje, a koja je, inače, otvorena za nove tehnologije i inovacije, odabrala je Hrvatsku.

Tim koji iz Zagreba vodi platformu sastoji se od 12 ljudi, a povećavat će se u skladu s rastom grupe. Naime, Robo.cash dio je ruske Grupe Robocash, koju je osnovao Sergej Sedov 2013., a danas ima nekoliko tvrtki u Europi i Aziji.

Grupa je 2019. ostvarila 186 milijuna dolara prihoda i neto dobit od 23 milijuna dolara. Ima 7,9 milijuna registriranih klijenata, dosad je izdala 509,6 milijuna dolara kredita i zapošljava 1600 ljudi.

– Iako Hrvatska nije centar 'fintech' industrije, ima velik potencijal u tom smislu. Na platformi Robo.cash u ovom je trenutku registrirano malo hrvatskih ulagača, ali uzimajući u obzir da je P2P kreditiranje postalo jedan od uobičajenih oblika ulaganja u Europi, očekujemo da će mu se prikloniti i sve više Hrvata. Nadamo se da će poslovanje Robo.casha olakšati inovativni razvoj i promicati prekogranične investicije u Hrvatsku – kaže Sedov.

Platforma Robo.cash u tri godine postojanja privukla je 9600 ulagača i 9,6 milijuna eura investicija, a lani je i znatno rasla.

20. travanj 2024 03:21