Hrvatska
StoryEditor

Tržnica.hr - Platforma Ministarstva poljoprivrede za prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske

04. Svibanj 2020.
Online tržnica
Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je internet platformu Tržnica.hr gdje se mogu kupiti poljoprivredni proizvodi iz cijele Hrvatske, objavili su u ponedjeljak iz Ministarstva, dodavši da trenutno u prodaji sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača.

Ministarstvo je pokrenulo nacionalnu internet platformu pod nazivom Tržnica.hr, u cilju pomoći hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima u izvanrednim okolnostima nastalima pandemijom Covid-19.

Nova nacionalna internet tržnica omogućava kupnju i prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske, kaže se u priopćenju. U ovom trenutku u prodaji svojih proizvoda sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača, kupci mogu odabrati između 11 kategorija proizvoda, a nacionalna internet tržnica svakog dana nastavlja širiti svoju ponudu.

 

Platforma nudi proizvode u kategorijama voća, povrća, mesa, ribe, mliječnih proizvoda, jaja, pčelarskih proizvoda, žitarica i proizvoda, ulja i masti, pića te ostalih proizvoda poput bilja i začina te prirodne kozmetike.

Putem platforme nacionalne internet tržnice javni naručitelji pronalazit će dobavljače i objavljivati potrebe za nabavu domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u skladu s odlukom Vlade o uvjetima i kriterijima koje pri javnoj nabavi moraju zadovoljiti poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, na temelju koje se javni naručitelji obvezuju na nabavu domaće, svježe i kvalitetne hrane iz kratkih lanaca opskrbe.

- Iako ubrzana izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom Covid-19, Tržnica.hr nastavak je procesa digitalizacije poljoprivrede kao strateškog smjera njezinog razvoja - kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Cilj nacionalne internet tržnice, kako je navela, je omogućiti građanima jednostavan i brz pristup domaćim, svježim i kvalitetnim proizvodima, a proizvođačima dati efikasnu platformu za prezentaciju i prodaju proizvoda.

- Poticanje domaće proizvodnje i trženje domaćim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima važne su smjernice i strategije hrvatske poljoprivrede koja je u finalnoj fazi izrade te će uskoro biti predstavljena javnosti za raspravu i dijalog - naglasila je Vučković.

Iz Ministarstva navode kako poljoprivredni proizvođači imaju operativnu i administrativnu podršku pri korištenju platforme koju će im pružati djelatnici Ministarstva dodijeljeni po županijama koji će pomoći poljoprivrednicima i ribarima pri kreiranju njihove ponude na Tržnica.hr.

19. travanj 2024 10:26