Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Max Holder izašao iz Rascove tvrtke, tri kratka mandata u splitskoj Luci, promjene u Grand centru, kraj za Royal-nekretnine...

05. Kolovoz 2021.
Frane Franičević i Darko Paviša

Njemačka tvrtka MAX HOLDER izašla je iz 50-postotnog suvlasništva RASCO HOLDERA, pa je sad jedini vlasnik RASCO Darka Paviše i Frane Franičevića, a tvrtka je preimenovana u RASCO MUVO.

Filip Rogošić dobio je treći uzastopni mandat na čelu splitske LUKE, ali na čelu kompanije je od studenog 2020. Prvi mandat trajao mu je šest mjeseci, da bi mu bio produžen najprije za nepuna dva mjeseca, a 15. srpnja dobio je mandat od dodatnih  15 dana, do kraja mjeseca. Većinski vlasnik je GORS SAVJETOVANJE Gorana Šverka i Filipa Rogošića, te tvrtke TRADAGENT iz Paname, koja je ušla u vlasničku strukturu početkom srpnja.

Stanislav Šimunović i Joško Piteša novi su direktori u GRAND CENTRU iz Zagreba umjesto Darka Grizelja. Christian Bauer ostao je na direktorskoj poziciji. Šimunović i Piteša postavljeni su na čelo i drugih tvrtki u vlasništvu investicijskog društva IMBEA IMMOEAST iz Beča, smještenih na istoj zagrebačkoj adresi: STOP-SHOPA, TUTUS PROJEKTA, GD-BREGA i ELONA PROJEKTA.

Vlasnik i direktor ROYAL-NEKRETNINA iz Velike Gorice Marijan Kulaš donio je odluku o prestanku tvrtke po skraćenom postupku bez likvidacije.

KONČAROVA tvrtka KONČAR – INŽENJERING ZA ENERGETIKU I TRANSPORT (KONČAR – KET) preoblikovala se iz dioničkog društva u d.o.o.

STROJOPROMET-ZAGREB promijenio je naziv u STROJOPROMET.

Tvrtka HEWLETT-PACKARD izbrisana je iz Sudskog registra.

Wilko Rüdiger Hartmann novi je direktor (jedan od trojice) u tvrtki KIK TEXTILIEN UND NON-FOOD umjesto Michaela Badingera.

HILDING ANDERS iz Preloga (nekadašnji HESPO) ima novi NO kojem je na čelu Toni Haberthür umejsto Joanne Clare Bennett. Njegov je zamjenik Reto Bischofberger umjesto Hansa De Jongstea, a treći član je Hanno Peter Schultze Enden umjesto Jenny Appenrodt. Haberthür je u kompaniji zadužen za poslovanje u Europi, a Bischofsberger je potpredsjednik matične kompanije zadužen za financije.

Damir Anić novi je član NO-a BRODOGRADILIŠTA VIKTOR LENAC umjesto Zorana Košute.

ORBICO BEAUTY izbrisan je iz Sudskog registra nakon što je bio pripojen ORBICU.

Viktor Šoltes nije više direktor u PROENERGYJU, pa sad posao samostalno vodi Predrag Biuković.

Zdravku Deliću dodijeljena je prokura u tvrtki ADRIATIC CROATIA INTERNATIONAL CLUB (ACI).

Marin Božić novi je član NO-a INSTITUTA IGH umjesto Dušice Kerhač.

Predrag Amidžić novi je direktor u tvrtki PERNOD RICARD CROATIA (jedan od trojice) umjesto Albene Trifonove.

Andrea Papić nova je članica NO-a CESTORADA umjesto Ivice Mrgana.

Nakon što je japanski NIPRO preuzeo PIRAMIDU iz Sesveta, u kratko je vrijeme dvaput promijenio naziv tvrtke. Najprije je početkom lipnja PIRAMIDU preimenovao u NIPRO PHARMAPACKAGING, koji se od prošlog tjedna zove NIPRO PHARMAPACKAGING CROATIA.

Vedran Mikulić novi je član NO-a DERME iz Varaždina.

David Kupčić nije više direktor ECOLABA iz Zagreba. Robert Bosilj sad samostalno vodi poslovanje kao jedini direktor tvrtke koja posluje u sklopu istoimene globalne kompanije specijalizirane za čišćenje i dezinfekciju.

17. travanj 2024 17:59