Hrvatska
StoryEditor

U novom broju čitajte kako ne profućkati 10 milijardi iz EU i obnovite gradivo o predstečajnim nagodbama

03. Lipanj 2020.
Lider 766

Novi broj Lidera kao temu tjedna donosi priču 18 poznatih lidera koji iznose svoja viđenja o poslovanju i svijetu nakon pandemije. Svi se slažu da je sigurno da nema potpunog povratka na staro, i da je korona ubrzala proces digitalizacije u Hrvatskoj. Također, kao pozitivno navode rad od kuće kao standrad te mnoge druge poslovne i društvene norme. S hrvatskim liderima pričala je Matilda Bačelić.

Zašto je Hrvatska na sto muka? Pa Europska unija nudi 10 milijardi, a njihovo korištenje je ograničeno do kraja 2024. godine. Poduzetnike najviše zanima tko će moći povući koliko novca. U anketi na Liderovom portalu 50 posto od 494 ispitanika ovog se tjedna izjasnilo da bi novac trebalo ponajprije iskoristiti za nove investicije, 20 posto za spašavanje radnih mjesta, 15 posto za likvidnost poduzeća, sedam posto za vraćanje postojećih kredita, a osam posto taj bi novac potrošilo za ostale namjene. Puno je tu pitanja, a na njih je odgovorio Goran Litvan.

Država vam po noći lomi rebra pogrešnom ekonomskom politikom i žestoko vas oporezuje gdje stigne, a onda vas preko dana liječi nefokusiranim socijalnim transferima koji su često između populizma i moralnog hazarda. Ovo je između ostalog rekao ekonomist prof.dr.sc. Mladen Vedriš u velikom intervjuu koji je dao našem Goranu Litvanu.

Priču o komapaniji Optimapharm donosi Ksenija Puškarić koja kaže da je ova tvrtka školski primjer kako se stvara uspješna tvrtka i kako se na njoj zarađuje.

Poljoprivrednici su se u koronakrizi pokazali žilaviji nego što smo možda i mislili. Inovativnost i spremnost na korištenje novih tehnologija omogućile su im preživljavanje i možda potaknulae mlađe ljude da zasuču rukave i sreću potraže u toj djelatnosti. Predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP) Agro Jan Marinac progovorio je Edisu Feliću o trenutačnoj situaciji u hrvatskoj poljoprivredi, o mladima i inovacijama na kojima radi obiteljska tvrtka Intertim čiji je direktor, a osnivač je njegov otac Draško Marinac.

28. travanj 2024 21:06