Hrvatska
StoryEditor

UNITED GROUP: Na redu osvajanje regionalnog tržišta web-prodaje

01. Kolovoz 2020.
Dragan Šolak

United Group, vlasnica N1 i Nove TV te telekom operatera Tele2 Hrvatska, pokrenula je platformu za web-trgovinu Shoppster kojoj je cilj postati regionalni Amazon. Shoppster je zasad dostupan na susjednom tržištu – u Srbiji, a u Sloveniji bi trebao krenuti najesen. Premda je u planu pokretanje Unitedove e-trgovine i u Hrvatskoj, još se ne znaju konkretni rokovi.

Nije to jedina novost iz United Group – od jeseni kreće i Shoppster TV, program koji će se zasad vrtjeti samo u susjednoj Srbiji, nešto kasnije i u Sloveniji, a koji bi trebao biti produžena ruka e-platformi. U planu je širenje te usluge u cijeloj regiji.
Ta kompanija, koju je pokrenuo Dragan Šolak, biznismen iz Srbije koji je i danas jedan od vodećih operativaca, dosta je misteriozna na našem tržištu. Ustvari, o Unitedovim operacijama i planovima u Hrvatskoj i dalje se jako malo zna, spekuliralo se samo o tome da nakon preuzimanja Tele2 planiraju kupiti Optima Telekom.

Inače, posljednja Unitedova akcija u Hrvatskoj bila je donacija Stožeru civilne zaštite u vrijednosti od pola milijuna dolara, u sklopu koje je podijeljeno sedam respiratora, 280 toplomjera, 5600 testova za Covid-19 te više od 150.000 maski i 4000 zaštitnih naočala.

25. travanj 2024 17:18