Hrvatska
StoryEditor

United Grupa spaja slovenski i hrvatski Telemach, na čelu uprave Adrian Ježina

11. Lipanj 2021.
Adrian Ježina

United Grupa objavila je da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina, trenutačni izvršni direktor Telemach Slovenija.

Budući je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United Grupu, a Slovenija već u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu, kažu u United Grupi u sklopu koje u Hrvatskoj djeluje telekom operater Telemach Hrvatska, televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Adrian Ježina započeo je svoju karijeru u Hrvatskoj gdje je radio 15 godina, a u svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu u telekomunikacijskoj industriji, proveo je dva desetljeća na vodećim pozicijama. Bio je dugogodišnji predsjednik uprave B.neta, a kasnije, nakon što je A1 preuzeo B.net, i član uprave A1, tadašnjeg Vipneta.

Pridružio se United Grupi 2017. godine i pod njegovim je vodstvom Telemach Slovenija postala lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. Također, kompanija je jedan od rijetkh alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolista na tržištu. Telemach Slovenija uspješno je povećala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 posto i vodeći je pružatelj video usluga u Sloveniji.

Ježina će upravljati kompanijama na oba tržišta s ciljem osiguravanja kontinuirane izvrsnosti u Sloveniji i daljnjoj transformaciji u Hrvatskoj.

Viktor Pavlinić, dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska, zajedničkom odlukom se povlači sa svoje funkcije. Pavlinić e od 2016. godine izvršni direktor, a pridružio se United Grupi 2019. godine po preuzimanju kompanije, koja se tada zvala Tele2 Hrvatska.

Vodio je Tele2 kroz proces preuzimanja i integracije u Grupu i od presudnog je značaja za sve rezultate kompanije, rebranding u Telemach Hrvatska, uvođenje fiksnih usluga i nove mobilne ponude, stoji u priopćenju.

Izvršni odbor United Grupe zahvaljuje se Pavliniću na njegovom vodstvu tijekom ovog važnog razdoblja integracije i tranzicije te mu želi uspjeh u daljnjem radu.

06. prosinac 2022 05:12