Hrvatska
StoryEditor

Vukovar zaposlio 40 osoba na javnim radovima

17. Kolovoz 2020.

Gradske vlasti Vukovara zaposlile su 40 do sada nezaposlenih osoba koje će u narednih šest mjeseci biti angažirane na javnim radovima u Vukovaru. Riječ je o provedi programa uređenja, revitalizacije i privođenja namjeni javnih površina na području grada Vukovara, vrijednog nešto više od milijun kuna, a u sklopu kojega će rad 31 osobe u potpunosti financirati Hrvatski zavod za zapošljavanje, a devet osoba će u omjeru 50:50 financirati Zavod i Grad Vukovar.

- Ta mjera izuzetno mnogo znači za Vukovar, pogotovo jer imamo 50 posto manje stanovnika nego prije Domovinskog rata, a ostali smo na gabaritima kada smo bili najgušće naseljeni. Uz javne radove uspijevamo održati zelene površine u kvalitetnom obliku - kazao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

Pavliček je istaknuo da je još važnije to što će kroz taj projekt i projekt 'Zaželi', putem kojega će se uposliti dodatnih stotinjak teže zapošljivih osoba, Grad Vukovar zadržati gospodarsku aktivnost i broj zaposlenih unatoč koronakrizi.

Ugovore o radu zaposlenicima na javnim radovima uručilli su Marijan Pavliček i predstojnica vukovarskoga Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Jasna Kolar.

12. srpanj 2024 15:02