Hrvatska
StoryEditor

Zadarske krizme opasnije od košarke

27. Lipanj 2021.
Zadarski Višnjik u subotu

Sjećate li se završnice košarkaškog prvenstva u Zadru, s tisućama ljudi u košarkaškoj dvorani i masovnim slavljem na zadarskim trgovima?

Policija je podnijela prijave, Beroš je krenuo cijepiti po Zadru, i sve je spremljeno pod tepih. Ministar Božinović deset dana kasnije priznao je šest 'nepobitno utvrđenih' slučajeva korone. Istini za volju, nakon finala temperature su porasle, a virus je slabio.

Međutim, u tjednu prije utakmice (do nedjelje, 6. lipnja) na Zadarsku županiju otpadalo je 6,2 posto od ukupnog broja novih slučajeva u Hrvatskoj. Sljedećeg tjedna taj udjel porastao je na 11,3 posto, a prošlog tjedna još je udvostručen – na 23,4 posto.

Dok je u Hrvatskoj u ta dva tjedna broj novozaraženih više nego prepolovljen (s 1427 na 603), u Zadarskoj županiji gotovo je udvostručen (s 88 na 141). Ali, uvijek je moguće odigrati i kartu lokalpatriotske medijske 'kontrole štete'. Epidemiolozi su za taj porast okrivili – obiteljska krizmena slavlja. Kao da se epidemiološki opasne krizme održavaju samo na zadarskom području.

22. travanj 2024 00:29