Kompanije
StoryEditor

Ascalia ostvarila investiciju od 1,2 milijuna kuna, glavni investitor Iverpan 

20. Rujan 2019.
Marin Bek

Ascalia Ltd. prikupila je investiciju u ukupnom iznosu od 1,2 milijuna kuna, pri čemu je Iverpan d.o.o., jedan od najvećih hrvatskih proizvođača opreme za namještaj i kuhinjske opreme, glavni investitor. Uz samu investiciju, Iverpan će uvesti Ascalijino Industry 4.0 rješenje u sve razine svojeg proizvodnog procesa, čime postaje Ascalijin premium klijent.

Suradnja Iverpana i Ascalije omogućit će obojici partnera dodatno se posvetiti tehničkim i tehnološkim izazovima specifične industrije, što će unaprijediti samo rješenje. Sredstva investicije bit će korištena za povećanje inženjerskih kapaciteta Ascalije i mogućnost opsluživanja još više klijenata iz različitih područja industrije.

Ascalia je Industry 4.0 i Smart City rješenje koje industriji SME segmenta, gradovima i mjestima omogućuje snažno iskoristiti motrenje u realnom vremenu, sprečavanje i ispravljanje kvarova, detaljnu analitiku – sve pogonjeno umjetnom inteligencijom – uz nedostignutu razinu kompatibilnosti s tehnološkim standardima zaključno s 1979., što rezultira manjim troškovima, većom produktivnošću, bez visokih troškova prelaska na novo rješenje i bez stajanja proizvodnje.

Ascalia je u travnju 2019. postala sudionik premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora, najvećeg europskog programa za razvoj i akceleriranje cleantech startupova Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, koji u Hrvatskoj provodi ZICER – Zagrebački inovacijski centar.

18. travanj 2024 07:10