Kompanije
StoryEditor

Erste Asset Management premašio milijardu eura imovine pod upravljanjem

12. Veljača 2020.
Josip Glavaš, EAM

Erste Asset Management na dan 7. veljače 2020. premašio je milijardu eura imovine pod upravljanjem u Hrvatskoj. Tako je s ukupno 7.501.257.330,21 kuna, uključujući i uslugu upravljanja privatnim portfeljima, postao prvo društvo za upravljanje fondovima u Hrvatskoj koje je od 2007. godine postiglo taj rezultat. Od ukupne imovine, 5,19 milijarde kuna je u UCITS fondovima, 1,6 milijarde kuna u alternativnim fondovima te 707 milijuna kuna u individualnim portfeljima.

Najveći dio imovine odnosi se na fond Erste Adriatic Bond, čija je imovina na dan 7. veljače 2020. dosegnula iznos od preko 3,6 milijardi kuna, čime je već duže vrijeme najveći fond u Hrvatskoj.

- Prošla godina premašila je naša očekivanja čemu je značajan doprinos dalo poboljšanje makroekonomske situacije i općenito povratak optimizma među građanima i tvrtkama te kamatna stopa na depozite, koja se nalazi na povijesno niskim razinama pa štediše traže alternativu. S obzirom na povoljne utjecaje monetarne politike, fiskalne stimuluse i općenito pozitivni sentiment na tržištu, očekujemo sličan nastavak trenda razvoja tržišta investicijskih fondova i u 2020. Ovu godinu općenito vidim kao pozitivnu što se tiče industrije fondova, prvenstveno zbog poboljšanja ulagačke klime i smatram da će Hrvatska, kako za građanstvo, tako i za institucionalne klijente, u ovoj godini biti dosta dobar izbor za ulaganje - istaknuo je Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa.

Erste Asset Management je vodeće društvo za upravljanje fondovima i individualnim portfeljima u srednjoj i istočnoj Europi, koje upravlja u RH s ukupno osam otvorenih investicijskih fondova, dva alternativna investicijska fonda te individualnim privatnim portfeljima.

18. travanj 2024 20:19