Kompanije
StoryEditor

Evo čime su se do sada u životu bavila tri člana uprave Zabe koja su dali ostavke 

25. Veljača 2020.
ostavka i odlazak

Tri člana Uprave Zagrebačke banke napustila su u posljednja dva mjeseca čelne pozicije banke. Miljenko Živaljić je 20. siječnja ove godine dao ostavku zbog ‘osobnih razloga‘, dok su druga dvojcaa ostavke dali u utorak. Evo čime su se bavili tijekom svojih profesionlanih karijera. 

Eugen Paić-Karega - Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Profesionalnu karijeru započinje u Hrvatskoj narodnoj banci. Zagrebačkoj banci pridružuje se 1998. u sektoru Financija.

image
Eugen Paić-Karega
foto Ratko Mavar

Od kada se pridružio Zagrebačkoj banci bio je na nekoliko rukovodnih funkcija – od direktora Direkcije strateškog upravljanja profitabilnošću, direktora Sektora upravljanja rizicima do direktora Grupe proizvoda za financiranje potrošnje. 2010. godine imenovan je direktorom UniCredit Leasing Croatia. U veljači 2019. postaje članom Uprave Zagrebačke banke zadužen za Maloprodaju

Nikolaus Maximilian Linarić - Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Beču, 2003. pridružuje se Bank Austriji te gradi dugogodišnju bankarsku karijeru u UniCreditu, pokrivajući različite upravljačke pozicije u Austriji, Italiji te Srednjoj i istočnoj Europi.

image
Nikolaus Maximilian Linarić
foto Dražen Lapić

Od 2011. do 2016. bio je član Uprave Zagrebačke banke zadužen za upravljanje i kontrolu rizika. Nakon toga, u Bank Austriji obnaša funkciju direktora kreditnih operacija za Srednju i istočnu Europu te direktora kreditnih transakcija i rizika u Grupi UniCredit u Milanu. U veljači 2019. postaje članom Uprave Zagrebačke banke zadužen za Korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo.

Miljenko Živaljić diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalnu karijeru započeo je 1986. u INA OKI-ju. Nakon toga prešao je u Grad Zagreb te je od 1998. obnašao funkciju pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo. Godine 2000. preuzeo je funkciju člana Uprave Hrvatske radiotelevizije. U razdoblju od 2001. do 2006. obnašao je funkciju člana Uprave u Francku d.d. Godine 2006. pridružio se Zagrebačkoj banci kao direktor upravljanja financijama, a 2007. postao je član Uprave Zagrebačke banke. Tijekom ovog razdoblja obnašao je i funkciju člana Nadzornog odbora u UniCredit Bank d.d. Mostar (tada UniCredit Zagrebačka banka BH) i društvu Istraturist. U razdoblju od 1999. do 2000. bio je član Nadzornog odbora Zagrebačke banke.

image
Miljenko Živaljić
foto Dražen Lapić

Miljenko Živaljić kao predsjednik Uprave bio je nadležan za sljedeće organizacijske dijelove/članice grupe banke: Ured Uprave, Identitet i komuniciranje, Unutarnja revizija, Pravni poslovi, Praćenje usklađenosti, Sprečavanje pranja novca i financiranja terorizma, Istraživanje tržišta i prigovori, UniCredit Bank Mostar i UniCredit Leasing Croatia.

12. travanj 2024 11:19