Kompanije
StoryEditor

Strabag pripajanjem splitskog PZC-a postao uvjerljivo najveća građevinska tvrtka u Hrvatskoj

03. Listopad 2019.
foto Strabag

Prošlog je tjedna u Sudskom registru objavljeno da je PODUZEĆE ZA CESTE SPLIT pripojeno STRABAGU. Ugovor o pripajanju potpisan je još 18. lipnja, a Skupštine obiju tvrtki potvrdile su pripajanje 28. lipnja. STRABAG je krajem prošle godine postao jedini dioničar PZC-a nakon što je preuzeo dionice manjinskih dioničara. Početkom godine PZC je preoblikovan iz d.d.-a u d.o.o., a sad je pripojen STRABAGU.

Kad se prihodima STRABAGA d.o.o. (850 milijuna kuna) pridoda PZC-ovih 398 milijuna kuna, STRABAG  je postao 'milijarder', sa 1,25 milijardi prihoda u 2018.

I to nije sve! STRABAG u Hrvatskoj posluje i kroz tvrtku STRABAG d.d. i još nekoliko manjih servisnih tvrtki, a ima u vlasništvu i POMGRAD INŽENJERING, te MINERALE IMG. Kad se to sve zbroji, STRABAG je u Hrvatskoj lani ostvario oko dvije milijarde kuna prihoda, i 110 milijuna kuna dobiti, čime je postao uvjerljivo najveća građevinski konzorcij, s obzirom da pojedinačno najveći KAMGRAD lani ostvario 1,5 milijardi prihoda.   

image
foto
 

Kompanija na prostorima srednje i srednjoistočne Europe ima više od 73.315 zaposlenih koji na više od 500 lokacija te odrađuje poslove vrijedne gotovo 14,2 milijardi eura.

01. prosinac 2022 13:01