Kompanije
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Johannes Kandera otišao iz Uprave A1 Hrvatske, Vlasnik Hotela Maestral preuzeo Nadzorni odbor

30. Rujan 2019.
Jiří Dvorjančanský sad samostalno vodi tvrtku A1 Hrvatskafoto Dražen Lapić/Lider

Johannes Kandera nije više član Uprave A1 HRVATSKE, pa sad tvrtku samostalno vodi jedini član Uprave Jiří Dvorjančanský. Istovremeno je tročlani Nadzorni odbor proširen za dva člana, Thomasa Arnoldera i Bernda Schmutterera.

HOTELI MAESTRAL iz Dubrovnika imaju novi Nadzorni odbor, kojem je na čelu Danko Ćorić umjesto Roberta Krile, zamjenik predsjednika NO-a je Josip Prkačin umjesto Tomislava Vukovca, a članice NO-a su Sandra Ivanović i Matea Mateković. Iz starog saziva NO-a ostao je samo Matko Munitić. Ćorić je u stvari većinski vlasnik HOTELA MAESTRAL posredstvom svoje tvrtke PND STRATEGIJA, koja drži 95,08 posto vlasništva. Tvrtka upravlja s pet hotela u uvali Lapad ukupnog kapaciteta 924 kreveta.

Đuro Tatalović novi je član NO-a ADRIALA PLUS iz Šibenika umjesto Alena Premužaka. Tatalović je od ove godine u Upravi DALEKOVODA, a Premužak je bio predsjednik Uprave DALEKOVODA, koji je u vlasničkoj strukturi ADRIALA PLUS.

Josip Beštak nije više direktor THYSSENKRUPP DIZALA. Tvrtku sad samostalno vodi dosadašnji direktor Krešimir Prtenjak, ali s većim ovlastima. Ivani Sremić dodijeljena je prokura.

Miroslav Pavelić dobio je prokuru u VAGROSU ZAGREB umjesto bivšeg vlasnika Vlade Duspare.

Predrag Biuković novi je direktor tvrtke PROENERGY iz Zagreba, koju je od početka lipnja samostalno vodio Viktor Šoltes.

Lajos Szabo prenio je svoj udjel u SISTEMIMA ZA PRANJE SZABO dosadašnjoj suvlasnici Margit Szabo. Ona je sad jedina vlasnica obiteljske tvrtke iz Zagreba koja prodaje i održava opremu za pranje vozila.

INGRA je proširila svoj Nadzorni odbor, koji sad ima osam članova. Novi članovi su Franjo Herceg (suvlasnik INGRE s 1,71 posto dionica), Ivan Škegro i Mario Aunedi Medek (suvlasnik i direktor MEDIA VALA).

Vlasnik MEDIA-PLANA iz Zagreba Ivan Miličević prokuru u tvrtki zamijenio je direktorskom pozicijom umjesto Roberta Miličevića. Ivan Miličević vlasnik je ili suvlasnik 26 tvrtki, uglavnom iz područja nekretnina, graditeljstva, trgovine, komunikacija, ugostiteljstva i medija, u kojima je mahom na pozicijama direktora ili prokurista. Preko AVIXA je vlasnik OTVORENOG RADIJA.

Dragan Perić novi je zastupnik podružnice ZAGREBAČKE CESTE, koja posluje u sklopu ZAGREBAČKOG HOLDINGA. To je mjesto bilo nepopunjeno od siječnja, kad je iznenada preminuo šef Cesta Ante Todorić.

Velibor Obradović novi je direktor KRNDIJE umjesto Dragomira Buljana, koji je nakon devet mjeseci opozvan s te pozicije u tvrtki koja se bavi stočarskom i ratarskom proizvodnjom. Lani je imala 34,6 milijuna kuna prihoda i 4,7 milijuna dobiti.

19. travanj 2024 14:15