Kompanije
StoryEditor

‘Tako lako‘ - Uz novo ime PEVEX ima i novi slogan 

13. Veljača 2020.
Konferencija za medije, promjena logotipa tvrtke Pevec u Pevexfoto Ratko Mavar

Kao što se i špekuliralo, Pevec je promijenio ime. Taj prvi hrvatski trgovački lanac zvat će se PEVEX. 

- Novo ime brenda označava i novi početak, kazao je predsjednik uprave Jurica Lovrinčević na početku predstavljanja novog imena koje prati i novi slogan 'Tako lako', preuzet iz istoimene pjesme grupe Cacadou Look uz čije je taktove i započela konferencija za novinare.

Kao glavne razloge za promjenu imena Lovrinčević je naveo odmicanje od obiteljskog prezimena i činjenicu da se bivši vlasnici i dalje redovno pojavljuju u medijima. Uz to, novo ime pruža im priliku i 'za pomlađivanje njihovih kupaca kroz simboliku slova x', a smatraju i kako je poslije poslovne, komunikacijska transformacija bila logičan korak.

Lovrinčević je ukratko predstavio i dosadašnje rezultate aktualne uprave tvrtke, kao i planove za naredno razdoblje. Tako je tijekom njihovog 'mandata' broj zaposlenih porastao s 1.100 na 2.000 ljudi, dok su prihodi narasli s milijardu i 100 milijuna kuna na otprilike dvije milijarde i 100 milijuna.

Što se planova tiče, do kraja godine planiraju preuređenje svih Pevexovih centara, dovršetak centra u Puli u koji se samo lani uloženo 30 milijuna kuna i otvorenje trgovačkog centra u Vinkovcima koji će prvi biti izgrađen po novom standardu.

Također, pripremaju i redizajn svog kluba vjernosti, a najavljuju i razvoj manjeg formata dućana.

- Za razvoj velikih formata više nema puno prostora, a ova uprava, barem zasad, ne želi širiti svoje poslovanje izvan Hrvatske, kazao je Lovrinčević.

Ako vas zanima kako zvuči pjesma po kojoj je nazvan novi slogan Pevexa, poslušajte!

16. travanj 2024 11:52