Svijet
StoryEditor

Američki lanac kinodvorana AMC i Sony Pictures dijele 86.000 NFT-a

30. Studeni 2021.
amc kino dvorana

AMC Entertainment Holdings američki je lanac kinodvorana i Sony Pictures najavili su zajedničku promociju distribucije 86.000 ekskluzivnih nezamjenjivih tokena (NFT) među kvalificiranim kino entuzijastima koji rezerviraju ili kupe ulaznice za premijeru novog Spider-Mana.

Međutim, ubrzo nakon objave, aplikacija tvrtke za kupnju kino ulaznica srušila se ili stavila neke posjetitelje u duge redove čekanja ubrzo nakon početka prodaje.

Nije odmah jasno je li za to stvarno kriva promocija NFT-ova, a Adam Aron, izvršni direktor AMC-a, ispričao se za dugo vrijeme čekanja uzrokovanog velikom potražnjom.

Prema Aronu, online prodaja karata tvrtke porasla je na najvišu razinu ikad u cijeloj povijesti AMC-a.

S potražnjom za vrlo iščekivanom premijerom, mnoštvo glavnih stranica blagajni, uključujući Atom Tickets, Fandango i MovieTickets.com, također su navodno imali problema.

Promocija Spider-Mana, koju je tvrtka opisala kao „prvu takve vrste od velikog kazališnog izlagača“, cilja pretplatnike Stubs Premiera, A-Lista i AMC Investor Connecta, te nudi preko 100 NFT dizajna koje je osmislio Cub Studios, nagrađivani animacijski studio.

- Naši gosti AMC Theatra i naši dioničari AMC Entertainmenta pozivaju AMC da uđe u svijet NFT-ova, i nismo mogli zamisliti savršeniji način da počnemo raditi dakle, nego s našim dobrim prijateljima u Sony Picturesu  - rekao je Aron u priopćenju.

Kao što je detaljno opisano u kino lancu, Spider-Man NFT-ovi moći će se otkupiti putem Worldwide Asset Exchangea (WAX), proof-of-stake blockchain platforme posebno dizajnirane za trgovanje digitalnim kolekcionarskim predmetima i ostalim virtualnim predmetima.

AMC, koji upravlja s oko 950 dvorana diljem svijeta, doživio je izvanrednu promjenu u bogatstvu tijekom 2021. godine, budući da su cijene njegovih dionica porasle uz GameStop i ostale takozvane meme dionice.

U rujnu, tvrtka je postala prvi lanac kina u SAD-u koji je počeo prihvaćati Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash. Mjesec dana kasnije, tvrtka je dodala Dogecoin kao opciju plaćanja za poklon kartice.

Ranije ovog mjeseca, Aron je otkrio da su u samo dva mjeseca plaćanja kriptovaluta činila 14 posto svih AMC-ovih online transakcija.

Također je potvrdio da će u sljedeća dva do četiri mjeseca AMC početi prihvaćati Shiba Inu, još jednu popularnu meme kriptovalutu.

26. travanj 2024 03:02