Svijet
StoryEditor

ARK Invest kupuje dionice Squarea i Coinbasea

21. Srpanj 2021.

Investicijska tvrtka ARK Invest sa sjedištem u New Yorku razgrabila je 225.937 dionica tvrtke Square Jacka Dorseya prošlog petka.

Prema podacima koje je ARK Investment podijelio u svom najnovijem biltenu, kupnja je izvršena putem ARK Innovation ETF-a (ARKK) i ARK Next Generation Internet ETF-a (ARKW), dva od šest fondova kojima se aktivno trguje na burzi.

Tvrtka Cathie Wood također ima udio u Squareu putem ARK Fintech Innovation ETF-a (ARKF).

Uoči trgovinske sjednice u ponedjeljak, tri ETF-a zajedno drže više od 7,2 milijuna dionica platne kompanije, vrijednih više od 1,7 milijardi dolara.

Dodavanje Squareovih dionica u portfelj ARK-a zahuktalo se nakon Dorseyeve objave u četvrtak, u kojoj je otkrio planove za novi poduhvat, usmjeren na izgradnju platforme koja bi olakšala ne-skrbničke, slobodne i decentralizirane financijske usluge temeljene na bitcoinu.

Ranije ovog mjeseca, Dorsey  je također potvrdio da će tvrtka za plaćanje izgraditi bitcoin hardverski novčanik

U petak ARK Invest također je dodao i 214.718 Coinbaseovih dionica u portfelj. Kupnja je izvršena putem ARKK-a, koji sada posjeduje više od 4 milijuna dionica najpopularnije američke kripto mjenjačnice, u vrijednosti od 905 milijuna dolara.

Iako Square i Coinbase nude korisnicima razne kripto fokusirane značajke poput kupnje i prodaje bitcoina, svaka tvrtka također drži bitcoin u svojim bilancama. Square posjeduje 8.207 bitcoina, vrijednog oko 246 milijuna dolara po današnjim cijenama. Isto tako, Coinbase je u veljači otkrio da posjeduje 4.482 bitcoina, vrijednih 135 milijuna dolara.

21. travanj 2024 10:29