Svijet
StoryEditor

Grayscale pokrenuo prvi dionički ETF u suradnji s Bloombergom

03. Veljača 2022.

Grayscale Investments, koji je u vlasništvu korporacije Digital Currency Group, pokrenuo je prvi ETF koji prati Bloomberg Grayscale Future of Finance indeks (BGFOF).

Grayscale, koji ima 38,2 milijarde dolara imovine pod upravljanjem, rekao je da će fond trgovati pod simbolom GFOF.

BGFOF indeks pokrenut je u siječnju u suradnji dviju tvrtki i prati uspješnost 22 kompanije za financijske usluge u digitalnom gospodarstvu. Popis tvrtki uključuje Silvergate Capital (SI), PayPal (PYPL), Coinbase Global (COIN), Block (SQ), Robinhood Markets (HOOD), Argo Blockchain PLC (ARB) i ostalih 16 tvrtki. Indeks, koji može uključivati plaćanja, razmjenu, upravljanje imovinom, hardver, blockchain/tech i rudarske tvrtke, rebalansira se svaki kvartal.

Pokretanjem svog prvog vlasničkog ETF-a, Grayscale sada proširuje svoj asortiman proizvoda daleko od strogog ulaganja u kriptovalute i daje investitorima izloženost mainstream tržištima. GFOF će ulagačima omogućiti pristup 'novim bazenima kapitala' uz istodobno smanjenje potrebe za skupim posrednicima, navodi se u priopćenju Grayscalea.

- Iako se Grayscale etablirao kao globalni lider u ulaganju u kriptovalute, budućnost financija zahtijeva mnogo širi mandat - izjavio je izvršni direktor Grayscale Investmentsa, Michael Sonnenshein.

- Ovaj proizvod oslanja se na naše povijesne prednosti, dok započinje sljedeću fazu našeg razvoja kao upravitelja imovinom koji pomaže ulagačima u izgradnji portfelja koji mogu izdržati test vremena - dodao je Sonnenshein.

U međuvremenu, Grayscale i dalje čeka američku Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) da odobri pretvorbu svog vodećeg Grayscale Bitcoin Trusta (GBTC) u bitcoin spot ETF. Ako bude odobren, ETF će biti podržan i imati pokriće u stvarnim jedinicama kriptovalute, a ne povezanim putem ugovora o izvedenicama kao što su ročnice.

26. travanj 2024 10:57