Svijet
StoryEditor

Olimpijske igre pod upitnikom, do sada samo tri puta otkazane  

14. Ožujak 2020.
Olimpijske igre 2020

Kako se konferencije, sajmovi i sportski događaji otkazuju na sve strane zbog pandemije koronavirusa, prirodno je da jedan od najvećih događaja godine također postaje predmet rasprave.

To su naravno 32. Ljetne olimpijske igre koje bi se trebale održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza.

Kada je Dick Pound, stariji član Međunarodnog olimpijskog komiteta, u intervjuu za Associated Press spomenuo ideju otkazivanja igara, ljubitelji sporta širom svijeta bili su pripravni za crveno upozorenje.

Pound je naglasio da će se sve napraviti da se Olimpijske igre na kraju održe.

Iako je Pound procijenio da postoji rok od dva do tri mjeseca da se odluči je li virus 'pod dovoljnom kontrolom' da se Olimpijske igre održe, iz samog Olimpijskog odbora ohrabruju sportaše da nastave s pripremama kao da je sve u redu.

Kao što pokazuje slijedi sljedeći grafikon, Ljetne olimpijske igre otkazane su samo tri puta u moderno doba. Igre 1916. u Berlinu postale su žrtve Prvog svjetskog rata i Igre 1940. i 1944. koje su se trebale održati u Helsinkiju i Londonu otkazane su zbog Drugog svjetskog rata. Zanimljivo je da su Rio igre 2016. godine također bile zamračene zdravstvenom krizom, jer su mnogi sportaši odbili sudjelovati zbog izbijanja virusa Zika.

image
Olimpijske igre 2020
foto
20. travanj 2024 15:47