Svijet
StoryEditor

Raste online potražnja za prijenosnim punjačima, agregatima, vrećama za spavanje...

04. Ožujak 2022.

S obzirom na situaciju u svijetu i događanja koja se zbivaju na europskom kontinentu, primjećeno je da se potražnja za određenim proizvodima u proteklih tjedan dana značajno povećala, navode s Jeftinije.hr putem priopćenja.

Naime, usporedbom potražnje online kupaca srednje i istočne Europe na platformama za usporedbu Heureka Group, s Jeftinije.hr su uočili značajna podudaranja u zanimanju online kupaca. Nagli porast potražnje vidi se u kategorijama prijenosnih punjača, agregata, vreća za spavanje, kuhalima na kruta goriva, te kanistrima. 

Dok je kod hrvatskih potrošača to podudaranje u pretraživanjima vidljivo u kategoriji prijenosnih punjača za kojima je zabilježeno povećanje potražnje od gotovo 70 posto u odnosu na tjedan ranije, kod slovenskih potrošača poklapanje s potrošačima u ostatku CEE regije vidljivo je i u kategorijama poput agregata (povećanje potražnje od 92 posto) te vreća za spavanje (povećanje potražnje za 100 posto).

Od šest analiziranih zemalja, u Češkoj je uočena značajna diverzifikacija potražnje za proizvodima koji se mogu koristiti u humanitarne i preventivne svrhe. Najveće je zanimanje zabilježeno za pećima na kruta goriva (+112 posto), vrećama za spavanje (+147 posto), walkie-talkie odašiljačima (+300 posto), solarnim punjačima (+349 posto) i kanistrima (+536 posto). Slična potražnja primijećena je i kod online kupaca u Slovačkoj i Rumunjskoj dok su kupci u Mađarskoj u svoje povećano potraživanje uključili i električne generatore (+144 posto).

image
foto
26. siječanj 2023 19:51