Tehnopolis
StoryEditor

Google najavio inicijativu čiji je cilj pomoći osobama s invaliditetom

29. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Google je odlučio pomoći osobama s invaliditetom tako što će financijski potpomagati neprofitne organizacije čiji je cilj unaprjeđenje kvalitete života invalidnih osoba.

Prva donacija se odnosi na 600 tisuća dolara pomoći fondaciji Enable Community koja omogućava besplatna prostetička pomagala. To je dio nove inicijative naziva ‘Google Impact Challenge: Disabilities‘, koju je kompanija najavila u utorak.

Google je na službenom blogu izjavio kako će donirati 20 milijuna dolara kako bi pomogao ‘neprofitnim udrugama koje koriste tehnološki napredak kako bi poboljšale neovisnost i uvjete života osoba s invaliditetom‘.

Enable Communitiy je jedna od dvije inicijative kojima je zagarantirana financijska pomoć. Inicijativa povezuje volontere koji koriste 3D printere kako bi kreirali personalizirane prostetičke udove za osobe s invaliditetom.

Google je najavio i donaciju u iznosu od 500 tisuća dolara organizaciji World Wide Hearing, koja testira i razvija cjenovno prihvatljivu opremu za dijagnosticiranje oštećenja sluha, kao i ugradnju slušnih pomagala.

Googleov tim Google X se već okušao u tehnologiji koja bi mogla unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom. Primjerice, prošle je godine kupio kompaniju Lift Labs, koja je kreirala žlicu koja smanjuje tremor ruke kod osoba oboljelih od Parkinsonove bolesti (i drugih bolesti koje uzrokuju tremor), tako da se mogu normalno samostalno hraniti.

22. travanj 2024 07:34