Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Predizborni programi - 80 prijedloga za ozbiljnu raspravu

25. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

U predizbornim programima hrvatskih stranaka ima od svega pomalo, za svakog ponešto. No usprkos pregršt populističkih besmislica, u novom broju Lidera izdvojili smo 80 prijedloga o kojima se može ozbiljno raspravljati.

Naravno, među njima ima i dvojbenih pa i kontradiktornih mjera, ali bila bi šteta da neke od njih ostanu za jednokratnu predizbornu upotrebu. Naravno, pritom treba paziti da lijepe mjere ne napumpaju deficit i premiju rizika, jer to bi za Hrvatsku i njezino gospodarstvo bilo pogubno, piše Ksenija Puškarić.

Odmak od klasičnog bankarstva najavljuju političari – lošu i agrobanku. Od nišnih inicijativa tu je već Etična banka, koja se usklađuje s HNB-ovim propisima, srpska Tesla banka propala je, a očekuje se dolazak islamske banke, koja već posluje u BiH, piše Gordana Gelenčer.

O tvrtkama u Hrvatskoj, te o tome kako je manje građevinara i trgovaca,  a više financijaša i informatičara piše Tin Bašić.  Ove je godine iz statistike nestao 72.341 subjekt, među kojima je najviše trgovačkih tvrtki. Izbrisana su mahom poduzeća i društvene organizacije na temelju informacija o prestanku rada objavljenih u Narodnim novinama.

U novom broju možete čitati i o svojevrsnom bijegu od pete zvjezdice. Mnogi hrvatski hoteli, naime, ne žele u najvišu kategoriju jer time gube poslovne goste, no uslugu i cijenu ne spuštaju.

Donosimo i razgovor s Efkom Heder, ravnateljicom SEECEL-a (Centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe) koja tvrdi: Hrvatska može postati sjedište europske poduzetničke agencije.

U bloku iz svijeta možete čitati kako je najbogatiji Bosanac Nijaz Hastor bacio veliki Volkswagen na koljena, te o Rumunjskom gospodarskom čudu zasnovanom na IT industriji.

U novom broju donosimo i poseban prilog o Teambuildingu.

08. prosinac 2022 18:09