Studentski Lider klub
StoryEditor

A1 Hrvatska pokrenula A1 STEMFemme program namijenjen isključivo studenticama STEM fakulteta

08. Ožujak 2022.

A1 STEMFemme program simbolično je predstavljen povodom Dana žena, a namijenjen je upravo ženama, odnosno studenticama završnih godina STEM fakulteta (FER, FESB, FERIT, TVZ, FOI, FPZ i PMF matematika) koje imaju priliku tijekom tri mjeseca stjecati iskustvo u A1 Hrvatska i raditi na konkretnim projektima uz primjenu najnovijih tehnologija i podršku mentorice. Uz to, studentice će uz plaćenu praksu dobiti i stručnu edukaciju te će se moći, bez prethodnih provjera, prijaviti za A1 Start pripravnički program kroz koji im se nudi prilika i dužeg ostanka u kompaniji, navodi se u priopćenju.

Iskustvo će stjecati u radu s alatima i programskim jezicima poput Power BI, SQL-a, naprednog Excela, Python-a i R-a. Također, upoznat će se s data analitikom te raditi u međunarodnom okruženju.

Prijave na A1 STEMFemme natječaj traju do 16. ožujka. Program će započeti 18. travnja te će trajati do kraja lipnja 2022. godine.

Raznolikost u radnom okruženju jedan je od ciljeva održivosti A1 Hrvatske. U kompaniji je zaposleno 44 posto žena i 56 posto muškaraca, a na menadžerskim pozicijama je omjer 37:63 posto u korist muškaraca. Unatoč tome što su STEM zanimanja još uvijek dominantno muška, u A1 Hrvatska čak 80 posto žena radi na poslovima napredne analitike. Isto tako, 71 posto žena u kompaniji bavi se naprednim business analizama i IT arhitekturom, a također se nalaze i na vodećim menadžerskim pozicijama unutar tehničkog sektora poput data science područja, ICT infrastrukture te upravljanja mrežom i IT uslugama.

27. siječanj 2023 12:18