Studentski Lider klub
StoryEditor

Danijela Horvatek Tomić nova je ravnateljica AZVO-a

07. Ožujak 2023.
Danijela Horvatek Tomićfoto Veterina.com.hr

Upravno vijeće Agencije za znanost i visoko obrazovanje odabralo je na današnjoj 78. sjednici novu ravnateljicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje – izv. prof. dr. sc. Danijelu Horvatek Tomić.

Horvatek Tomić, koja je na dužnost ravnateljice izabrana na četiri godine, zaposlena je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je magistrirala 2002. i doktorirala 2009. godine. U zvanje docenta promaknuta je 2013. godine, a u zvanje

izvanrednog profesora 2019. godine.

Zahvaljujući dugogodišnjem obrazovanju, usavršavanju i angažmanu, tijekom svoga je profesionalnog rada stekla bogato iskustvo u području osiguravanja kvalitete te je 2014. godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a 2016. godine i predsjednicom Povjerenstva za upravljanje kvalitetom Veterinarskog fakulteta.

Od 2018. do 2022. godine obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u

Zagrebu.

Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

Godine 2010. dobila je stipendiju programa Za žene u znanosti koju dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oréal Adria.

23. ožujak 2023 02:19