Studentski Lider klub
StoryEditor

LUMEN platforma iznijedrila pobjednike u četiri kategorije

06. Lipanj 2022.

Održana je završnica LUMEN platforme, najvećeg studentskog natjecanja kojeg su organizirala četiri različita tima unutar eSTUDENTa. Studenti su se natjecali iz područja poslovanja u kategoriji LUMEN Business, analize podataka u kategoriji LUMEN Data science, programiranja u kategoriji LUMEN Development i elektrotehnike u kategoriji LUMEN Engineering.

- Ovo je prva godina u kojoj smo uspjeli završnice sva četiri LUMEN natjecanja održati u isto vrijeme na istom mjestu. Jako smo zadovoljni odazivom te smo nadmašili broj prijava od prošle godine – rekla je Paula Štefanek, koordinatorica Project managment skupine te potpredsjednica eSTUDENTa te je potvrdila da je LUMEN platforma skupila preko 200 prijava.

Da je LUMEN prepoznat i u regiji potvrđuje prijava i pobjeda L'Oreal-ovog poslovnog slučaja na LUMEN Businessu koju su odnijeli beogradski studenti te odnijeli glavnu nagradu u iznosu od 10.000 kuna.

- Bilo mi je drago surađivati s kolegama koji studiraju marketing i menadžment. Projekt je fenomenalan, a timeline je bio odličan tako da smo se uspjeli uklopiti u program i doći u Zagreb – rekao je Stefan Jovanov s Univerziteta Metropolitan.

Drugo mjesto u kategoriji LUMEN Business osvojila je studentica psihologije Marija Vlahović koja je sa svojim timom nagrađena u iznosu od 5000 kuna.

- Imali smo sjajnu priliku da dođemo do novih znanja i spoznaja, a ovo iskustvo će mi sigurno pomoći u pronalaženju posla u marketing sektoru kojim se želim baviti – rekla je Marija.

Pobjedu u kategoriji LUMEN Data science osvojio je tim Ene Aničić dok su u natjecanju LUMEN Engineering pobjedu odnijeli studenti FER-a Nikola Tomažin i Lovro Krčelić. Oba tima osvojila su nagradu u iznosu od 15.000 kuna.

- Imali smo temu gestikulator,  aplikacija za interaktivno učenje znakovnog jezika kroz kvizove. Sudjelovanje na LUMEN Engineeringu nam je odlična prilika da se pokrenemo, a projekt ćemo realizirati s Hrvatskim savezom gluhih i nagluhih koji su zainteresirani za nastavak suradnje – rekli su Nikola i Lovro.

LUMEN platformu eSTUDENT je konkretizirao u suradnji s brojnim partnerima koji proaktivnim studentima nude realne izazove s kojima se njihova poslovna poduzeća susreću u vlastitom radu.

- eSTUDENT je jedna od organiziranih i složenijih studentskih udruga što nas je potaknulo na suradnju i partnerstvo. LUMEN natjecanje je dobra prilika za upoznavanje kompetentnih budućih zaposlenika naše tvrtke – rekao je Ilija Leko iz operativnog poslovanja i razvoja poslovanja u startupu PhishAR.

26. travanj 2024 02:45