Tehno
StoryEditor

Amazon preuzeo stoljetnu filmsku kompaniju MGM za 8,5 milijardi dolara

18. Ožujak 2022.
foto Shutterstock
Najveću vrijednost Amazonu donosi bogati katalog, odnosno autorska prava na neke od najboljih filmskih i TV ostvarenja u povijesti

Nakon gotovo godinu dana pregovora, Amazon je postao službeni vlasnik čuvene filmske kompanije Metro Goldwyn Mayer (MGM) za koju je dao 8,5 milijardi dolara. Osim brenda starog gotovo stotinu godina, u cijenu od 8,5 milijardi dolara ulazi i katalog od preko četiri tisuće filmova, 17 tisuća televizijskih epizoda, 180 Oscara i stotinu nagrada Emmy. Taj bogati opus Amazon će pridružiti uslugama Prime Video i Amazon Studio te, kako su izjavili u priopćenju, raditi na produkciji raznovrsnog zabavnog sadržaja za sve korisnike.

Zajednička produkcija

– MGM ima stoljetno iskustvo u produkciji iznimne zabave i s nama dijeli isti cilj – proizvoditi originalne filmove i televizijske šouove za globalnu publiku. Radujemo se što ćemo zajedno s MGM-ovim zaposlenicima, kreatorima i talentima kreirati kvalitetan 'storytelling' – izjavio je u priopćenju potpredsjednik Prime Video i Amazon Studija, Mike Hopkins.

Inače, MGM osnovan je 1924., a najveću vrijednost Amazonu donosi upravo taj katalog, odnosno autorska prava na vrhunska filmska i TV ostvarenja od Rockyija, Thelme&Louise, Poltergeista, James Bonda pa do televizijskih hitova kakvi su Sluškinjina priča, Vikinzi i Fargo.

25. travanj 2024 04:50