Tehno
StoryEditor

I Alibaba radi na svom chatbotu

09. Veljača 2023.
Alibaba, najveća kineska internetska trgovina, ne želi kaskati za najvećim tehnološkim kompanijama u svijetu pa su tako i oni objavili da pokreću vlastito tehnološko chatbot rješenje bazirano na umjetnoj inteligenciji. Kako će se njihov chatbot zvati niti kada će biti predstavljen, zasad je nepoznato, ali navodno se cijeli sustav već naveliko testira interno. 
 
- Ono na što ćemo se u budućnosti fokusirati su inovacije u vlastite jezične modele i generativna umjetna inteligencija - rekao je glasnogovornik Alibabe za američke medije i dodao da kao tehnološki lider nastavljaju ulagati u pretvaranje najsuvremenijih inovacija u aplikacije s dodanom vrijednošću za njihove krajnje korisnike.
 
Naravno, sve je to torpediralo dionice Alibabe na burzi u Hong Kongu koje su porasle za 1,4 posto.Zanimljiva je ova najava je su ovog tjedna i Google i kineska tražilica Baidu predstavili planove za pokretanje sličnih vlastitih usluga. Googleov alat, nazvan Bard, bit će predstavljen javnosti u nadolazećim tjednima, dok će Baiduov bot, nazvan "Wenxin Yiyan" na kineskom ili "Ernie Bot" na engleskom, biti lansiran u ožujku.
 
Osim toga, ovog je tjedna predstavljen i Microsoftov Bing, tražilica koja u sebi ima implementiran ChatGPT, obzirom da je Microsoft i uložio u tvrtku OpenAI koja je lansirala taj model chatbota. 
18. travanj 2024 13:36