Tehno
StoryEditor

IBA Group i Data Monsters potpisali ugovor o strateškoj suradnji za NVIDIA AI rješenja

19. Lipanj 2024.
Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatske.

IBA Group, jedan od najvećih pružatelja IT usluga na području istočne i centralne Europe koji posluje i u Hrvatskoj, potpisao je ugovor o strateškoj suradnji s tvrtkom Data Monsters koja ima status NVIDIA Elite Partnera, navodi se u priopćenju tvrtke IBA. U okviru ove suradnje IBA Group pružat će podršku korisnicima u definiranju i implementaciji potencijalnih primjena AI rješenja te će pružati podršku u svim fazama testiranja i implementacije tih rješenja u infrastrukturu korisnika. Data Monsters će doprinositi svojom ekspertizom u području AI tehnologija baziranih na NVIDIA sustavima.

Ova suradnja prva je koja donosi NVIDIA AI rješenja na hrvatsko tržište, a prednosti koje donosi korisnicima su enterprise-level razina sigurnosti i zaštite podataka, pravovremeno ažuriranje softwarea i izvanredna tehnička podrška.

IBA Group surađuje s klijentima iz branši koje zahtijevaju veliki količine specijaliziranog znanja, poput oil&gas, telekomunikacijskog, energetskog, bankarskog i brojnih drugih sektora u kojima se inzistira na vrlo promišljenom pristupu s finalnim rješenjima izrađenima od nule za potrebe korisnika. Tvrtka je već dugi niz godina aktivna i u području AI i RPA (robotic process automation) rješenja, integracija SAP-a i automatizacije raznolikih segmenata poslovanja.

–​ Svaka veća AI instalacija zahtijeva znanje o tehnologijama generativnog AI-ja i složenom IT okruženju korisnika. IBA Group pokriva dio projekata vezanih za AI integraciju u složenom okruženju, dok Data Monsters pruža temeljnu stručnost u području AI-ja. Kao rezultat, možemo razvijati generativna AI rješenja na razini pojedinog poslovnog subjekta. Uz elitnog NVIDIA partnera poput Data Monsters, pomažemo korisnicima da u velikom opsegu implementiraju Generativne AI mogućnosti u svoje organizacije – istaknuo je Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatske.

Ekspertiza tvrtke Data Monsters bazirana je na izradi AI rješenja za raznolike industrije i potrebe klijenata. Među AI integracijama koje ističu, izdvajaju se primjeri poput izrade ‘digitalnog radnika‘ za internu tehničku pomoć u oil&gas sektoru, koji je naučen na interni vokabular kompanije i na sve potencijalne upite zaposlenika, a omogućuje do 10 puta brže rješavanje upita. Među klijentima tvrtke su Cisco, Intel, Toyota, Pepsi, Nestle, Deutsche bank, Siemens, Adobe, P&G, Tetrapak i General Motors.

– Kao i kod svakog B2B rješenja za određenu tvrtku ili poduzeće, GenAI zahtijeva prilagodbu kako bi zadovoljio jedinstvene potrebe. Da bi se otključao puni potencijal GenAI-a, poslovanja trebaju kombinaciju pravih partnera s tehničkom i stručnom ekspertizom specifičnom za domenu. Zato smo udružili snage s IBA Group kako bismo klijentima pomogli riješiti složene poslovne izazove i ubrzati njihove transformacijske procese pomoću GenAI-a – istaknuo je Anatoly Rukavitsa, Serendipity direktor u Data Monsters.

NVIDIA AI rješenja su zbog svoje prilagodljivosti, sigurnosti, stalnih ažuriranja postala prepoznata od strane poslovnih korisnika kao pouzdani proizvodi s kojima mogu transformirati svoje poslovanje. Tvrtka je svoj fokus na proizvodnju čipova u novije vrijeme preusmjerila na razvoj AI software rješenja, što joj je donijelo rekordne poslovne rezultate – u prvom tromjesečju Nvidijine poslovne godine 2024/2025., prihod od AI-ja bio je skoro četiri puta veći nego u istom razdoblju 2023/2024., dosegnuvši 26 milijardi dolara. NVIDIA ne djeluje samostalno u ponudi AI rješenja, već isključivo putem mreže NVIDIA partnera, poput tvrtke Data Monsters.

24. lipanj 2024 11:33