Tehno
StoryEditor

Infobip predstavio novi proizvod razvijen s lokalnim partnerima za globalno tržište

01. Rujan 2023.
foto Shutterstock

Infobip je u novouređenom vodnjanskom Quantumu predstavio multifaktorsku autentifikaciju - novi proizvod koji zbog naprednih značajki i visoke razine sigurnosti ima globalni potencijal.

Proizvod je, kažu iz tvrtke, rezultat kombinacije postojećih znanja i tehnologija unutar Infobipa, ali obogaćen novim značajkama i funkcionalnostima koji su povećali kvalitetu korisničkog iskustva i razinu sigurnosti. Razvijen u suradnji s partnerima Send d.o.o. i Poduzetnički akcelerator Split d.o.o., ovaj proizvod predstavlja značajno poboljšanje dosadašnjih modela autentifikacije pristupa osjetljivim IT sustavima primarno putem pametnog telefona, stoji u priopćenju. 

- Infobipova multifaktorska autentifikacijska rješenje je koje podiže standard sigurnosti na višu razinu. Jednostavna lozinka više nije dovoljna kako bi se osigurala prava sigurnost naših računa. Naše rješenje korisnicima omogućuje autentifikaciju kroz tri smjera – putem mobilne mreže, biometrijom i verifikacijom sadržaja - rekao je Damir Prusac, potpredsjednik Infobipa za inženjerstvo.

Autentifikacija putem mobilne mreže, zbog korištenja podatkovne mreže operatora za verifikaciju broja telefona i nepostojanja PIN-a, minimizira mogućnost digitalnog napada i osigurava visoku razinu zaštite komunikacije. Biometrijska autentifikacija prepoznaje lice u čak 36 točaka na temelju čega preciznije rade izračun vektora i brže uspoređuju razlike lica pri tome verificirajući sadržaj skeniranih slika i dokumenata, objasnili su iz Infobipa. 

Ovo je inovativno rješenje razvijeno za IT sustave unutar područja Sigurnost u sklopu strategije pametne specijalizacije (S3). Projekt je sufinanciran s 14.996.148,91 kuna od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta, dodaju iz tvrtke, iznosi 47.865.681,60 kuna. 

18. srpanj 2024 15:31