Tehno
StoryEditor

Iznad očekivanja: Spotify premašio brojku od 195 milijuna plaćenih pretplata

27. Listopad 2022.

Streaming div je zadovoljan i s ostvarenim prihodima. U trećem su kvartalu iznosili 3,04 milijardi eura što je 21 posto više nego u istom periodu lani

Nepovoljne ekonomske okolnosti nisu ni okrznule streaming platformu Spotify koja je jučer s ponosom objavila da su im poslovni rezultati premašili očekivanja. Na kraju trećeg tromjesečja zabilježili su 195 milijuna plaćenih pretplata što je povećanje od sedam milijuna u odnosu na prethodni kvartal i milijun više nego su očekivali.

Do kraja godine očekuju da će brojka premašiti okrugli 200 milijuna. Uz to, na platformi je mjesečno aktivnih 456 milijuna korisnika što je za šest milijuna više od njihovih procjena.

Niže marže

Broj podcasta također nastavlja rasti. Zabilježili su 4,7 milijuna podcasta što je za 0,3 milijuna više nego u drugom kvartalu. Iako podcasti nisu njihov temeljni biznis, prijavili su i da su ostvarili dvoznamenkasti rast prihoda u tom segmentu.

Prema projekcijama, očekivali su 3 milijarde eura ukupnih prihoda, a ostvarili 3,04 milijarde eura što je za 21 posto više nego u istom periodu lani.

No, profitna marža je ispod očekivanja – umjesto 25,2 posto iznosila je 24,7 posto. U priopćenju, platforma je to objasnila sporijim rastom oglašavanja u izazovnom makrookruženju.

U posljednjem tromjesečju pak očekuju 479 milijuna aktivnih korisnika mjesečno i ukupne prihode od 3,2 milijarde eura.

19. travanj 2024 05:35