Tehno
StoryEditor

Neodlučni Musk ipak kupuje Twitter, i to za prvotno dogovorenu cifru

05. Listopad 2022.

Saga s preuzimanjem Twittera dobiva još jedan nastavak. Naime, nakon mjeseci neodlučnosti, Elon Musk, glavni izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, ipak je rekao da je spreman kupiti Twitter. Kako je i prvotno bilo dogovoreno, kupit će Twitter za 44 milijarde dolara.

Podsjećamo, Musk je krajem travnja najavio preuzimanje Twittera, zatim je u srpnju opovrgnuo kupnju tvrdeći da mu smeta što Twitter, između ostaloga, ima previše lažnih profila. Twitter ga je zbog toga tužio kako bi ipak iznudio najavljenu akviziciju, a suđenje je trebalo početi 17. listopada. Međutim, budući da se Musk sada ponovno predomislio, kupnjom Twittera možda će izbjeći petodnevno suđenje.

Kako je prvi izvijestio Bloomberg, Musk je ponovno poslao Twitteru ponudu o kupnji koju trenutno pregledavaju njihovi odvjetnici.

– Primili smo pismo od Muskovih suradnika koje su predali SEC-u. Namjera tvrtke jest zaključiti transakciju po cijeni od 54,20 dolara po dionici – rekao je glasnogovornik Twittera za Business Insider.

Ovakav preokret dolazi dan nakon što su Muskovi odvjetnici smijenili izvršnog direktora Twittera Paraga Agrawala. Prošlog su tjedna odvjetnici obje strane također smijenili zviždača i bivšeg šefa sigurnosti Twittera Peitera Zatka.

Nakon ove vijesti, dionice Twittera jučer su na Njujorškoj burzi porasle za čak 22 posto na 52 dolara. Time se cijena dionice Twittera približila najvišoj vrijednosti od travnja kada je Musk prvi put pristao kupiti Twitter.

Kao i uvijek, Musk se o svemu oglasio tweetom. Napisao je da bi kupnja Twittera pomogla njegovom cilju da kreira 'aplikaciju za sve' pod nazivom X.

20. travanj 2024 14:54