Tehno
StoryEditor

Tehnološki divovi, osamdeset govornika i legenda gaminga dolaze u Zadar na Infobip Shift

05. Rujan 2023.
Infobip Shift

Za nešto manje od dva tjedna Zadar će na dva dana postati središte okupljanja developera, startupova, tehnoloških stručnjaka, ali i brojnih drugih profesionalaca i entuzijasta koji će sudjelovati na trećem izdanju Infobip Shifta.

Konferencija će, uz bogat sadržaj, obuhvatiti i danas najaktualniju temu tehnologije umjetne inteligencije i njenog utjecaja na developersku profesiju, ali isto tako i ostale teme suvremene softverske industrije, kao što su web development, API rješenja i programiranje u oblaku.

Na pozornici Infobipovog Startup Tribea bit će zastupljeni i startupovi, koji će uz poseban program gdje će se javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije. Naime, kako je objasnio Nikola Pavešić, Infobipov novi direktor za odnose s developerima i startupe, ove će godine na pozornice Infobip Shifta dovesti preko petnaestak investitora iz različitih zemalja (Češke, Njemačke, Austrije, SAD-a, Estonije), kao i različitih fondova, primjerice, early stage i corporate venture capital.

– Ova godina pokazala se kao izazovna za svjetski tehnološki sektor, te je sada važnije nego ikada konferencijama povezivati i osnaživati pojedince i kompanije u industriji. Infobip Shift je već sada jedna od najvećih developerskih konferencija u Europi, a vjerujem kako će ovogodišnje hrvatsko izdanje dodatno učvrstiti poziciju Shifta kao nezaobilaznog događaja na međunarodnoj tehnološkoj sceni – rekao je Pavešić.

Na sedam pozornica održat će se predavanja više od 80 govornika koji dolaze iz nekih od najvećih svjetskih developerskih kompanija. Među njima su i stručnjaci iz Microsofta, Googlea, Cisca, GitHuba i Red Hata.

– U cjelodnevnim radionicama sudionici će moći učiti o najnovijim developerskim alatima, dok će u EXPO dvorani svoj izlagački prostor imati 30 istaknutih kompanija domaće, ali i međunarodne tehnološke industrije – najavila je Mirna Opolcer, voditeljica Shiftovog tima u Infobipu.

Konferenciju će otvoriti poznato ime gaming industrije John Romero, kojega se često naziva ocem first person shooter (FPS) videoigara. Novost je što će posjetitelji imati priliku s Romerom uživo zaigrati Doom, popularnu igru koju je napravio i u kojoj je do sada samo jednom izgubio.

Nadolazeće izdanje Infobip Shifta 18. i 19. rujna u Športskom centru Višnjik u Zadru bit će druga konferencija ove godine, nakon američke premijere u Miamiju proteklog svibnja gdje se okupilo petstotinjak posjetitelja. Organizatori sada u Zadru očekuju čak pet tisuća posjetitelja, članova developerske i tehnološke zajednice, ali u sve većem broju i stručnjaka iz svih drugih industrija. Nakon Hrvatske i regije, prema broju dosadašnjih prijava prednjače posjetitelji iz Njemačke i Švedske, a organizatori s godinama bilježe sve više dolazaka ljudi iz Skandinavije i Zapadne Europe.

–  Od mogućnosti vožnje u Porscheu do uživanja u afterpartyju na prelijepoj zadarskoj obali, potrudit ćemo se da se i ove godine svi sudionici opuste i zabave u atmosferi jedinstvenoj za jednu tehnološku konferenciju – najavio je Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima zadužen za produkciju.

28. travanj 2024 10:14