Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Arsano Grupa u vlasništvu fonda Provectus Capital Partners preuzela laboratorij Latebra

25. Listopad 2023.
Boris Rivić, foto: Davor Zunic/Fotofaktor.com
Arsano Medical Group, najveći privatni investitor u privatno zdravstvo u Hrvatskoj i regiji u vlasništvu fonda Provectus Capital Partners (PCP), realizirao je svoje sedmo ulaganje, u laboratorij Latebra iz Sesveta, javljaju iz grupacije.
 
U sastavu Arsano Medical Groupe su poliklnika Aviva, Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec, Specijalna bolnica Arithera, Poliklinika Dijagnostika 2000 i Poliklinika Uro centar te Digitalna slikovna dijagnostika DSD iz Ptuja.
 
Okrupnjavanje Arsano Medical Group pokrenulo je društvo Provectus Capital Partners (PCP) koje je u privatne zdravstvene ustanove do sada investiralo 45 milijuna eura. Arsano Medical Group ima ukupno 400 zaposlenih i kroz njihove ustanove prođe preko 100 tisuća pacijenata svake godine.
 
- Nastavljamo sa širenjem Arsano Medical Group i ponosni smo što je naša vizija jačanja privatnog zdravstvenog sustava sve više prepoznata unutar zdravstvenog sektora. Snažan financijski partner koji ustanovama donosi najbolje prakse korporativnog upravljanja omogućuje pokretanje investicija u podizanje standarda zdravstvene skrbi za pacijente, a to je jedini način uspješnog dugoročnog poslovanja i razvoja privatnih zdravstvenih ustanova. Na taj način gradimo našu viziju o Arsano Medical Group kao vodećoj instituciji u privatnom zdravstvu u široj regiji - izjavio je Boris Rivić, glavni operativni direktor Arsano Medical Group. 
 
Domagoj Čulo, ravnatelj Latebre istaknuo je kako će ustanova ulaskom u Arsano Medical Group dobiti novi zalet na tržištu.
- Ujedno, svojim kapacitetima i stručnošću dodatno ćemo ojačati laboratorijski segment čitave grupe. Od početka smo Latebru gradili kao ustanovu najviše razine kvalitete, a sada smo sigurni da ćemo tu razinu ne samo moći zadržati, već i dodatno podići, sve u svrhu još dostupnije, brže i kvalitetnije usluge zapacijente. Arsano Medical Group kao objedinjena zdravstvena institucija predstavlja dodatnu vrijednost pacijentima u Hrvatskoj - izjavio je Čulo.
24. travanj 2024 15:58