Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Austrijski ACP i slovenski Alfi PE preuzimaju koprivnički Vemo Trade

30. Kolovoz 2023.

Investicijska tvrtka Accession Capital Partners (ACP) sa sjedištem u Beču sklopila je partnerstvo sa slovenskom tvrtkom Alfi PE kako bi zaključila akviziciju Vemo Trade-a, hrvatske tvrtke sa sjedištem u Koprivnici koja se bavi proizvodnjom papirnatih vrećica.

- Posebno smo bili impresionirani operativnom izvrsnošću Vema i fokusom na usluge te se veselimo suradnji s tvrtkom Alfi PE na daljnjem ubrzanju rasta Vema – rekao je Marko Mitrović, voditelj ACP-a za zapadni Balkan u priopćenju za medije.

Tvrtka Vemo Trade osnovana je 1991. godine te surađuje s brojnim klijentima u maloprodaji, industriji hrane i pića, farmaceutskoj industriji, marketingu i uslugama dostave, a izvozi 98 posto svoje proizvodnje, prvenstveno u zemlje zapadne Europe. Vemo drži i do ekoloških standarda i posjeduje vlastitu solarnu elektranu koja bi do kraja ove godine trebala tvrtku učiniti samoodrživom.

- Iznimno smo zadovoljni ovim partnerstvom i čvrsto vjerujemo u dugoročni potencijal tvrtke Vemo Trade te cijenimo njenu konkurentnost – rekao je Tone Pekolj, partner u tvrtki Alfi PE.

Vemo Trade je, prema podacima Poslovne Hrvatske, u 2022. godini ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu nešto većem od 20 milijuna eura dok je godinu ranije ostvario skoro 16 milijuna eura prihoda te posluje s dobiti, a u 2022. je imao 115 zaposlenika.

Financijski savjetnik Vema u ovoj transakciji bila je tvrtka Grubišić & partneri čime su zaključili svoju devetu prekograničnu transakciju u zadnjih 12 mjeseci.

Austrijski ACP ranije je bio poznat kao Mezzanine Management, a ulaže iz svog petog fonda  AMC V SCA SICAV-RAIF kojeg je pokrenuo u siječnju ove godine. 

28. travanj 2024 21:09