Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Čarter okrupnjavanje: Croatia Yachting preuzeo Odisej Yachting

22. Svibanj 2023.

Vodeća jahting kompanija u jadranskoj regiji Croatia Yachting sa sjedištem u Splitu preuzela je šibensku tvrtku Odisej Yachting. 

Croatia Yachting broji pet ureda duž dalmatinske obale, a osnovana je 2004. godine. Tvrtka je prepoznata po svojoj izvrsnosti, dobivajući prestižne nagrade kao što je najbolja čarter tvrtka u Hrvatskoj. S flotom od preko 140 jahti, uključujući najveći svjetski izbor Hanse Yachts i ponudu Bali Catamarans, tvrtka također nudi sveobuhvatne usluge upravljanja čarterom. 

Tvrtka je 2021. godine ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 21,88 milijuna eura i zapošljavala 20 djelatnika. Osnivač Croatia Yachtinga, ujedno i izvršni direktor tvrtke je Domagoj Milišić

Odisej Yachting, sa sjedištem u Šibeniku, etablirana je jahting tvrtka s preko 20 godina iskustva. Prije prodaje vlasnik tvrtke, ujedno i direktor, bio je Marek Michal Stryjecki. Specijalizirani su za charter usluge, nudeći raznoliku ponudu jahti i jedrilica za iznajmljivanje. Odisej Yachting bavi se uslugama charter managementa, ali i prodajom jahti i jedrilica. Tvrtka je 2021. godine ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 2,22 milijuna eura i zapošljavala pet djelatnika. 

- Ovom akvizicijom Croatia Yachting proširuje svoje poslovanje i jača svoju poziciju na tržištu. Planiraju iskoristiti stručnost Odisej Yachtinga kako bi poboljšali svoj portfelj čarterskih ponuda i zadovoljili rastuće zahtjeve svoje probirljive klijentele. Kombinirani resursi i iskustvo obiju kompanija omogućit će Croatia Yachtingu da pruži još širi raspon opcija za najam jahti i iznimne usluge - objavilo je odvjetničko društvo BWMC koje je pružalo pravnu pomoć tijekom akvizicije. 

16. travanj 2024 01:30