Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Daniel Šimić preuzeo poziciju glavnog direktora za poslovne korisnike A1 Hrvatska

04. Travanj 2022.
Daniel Šimić

S početkom travnja, Daniel Šimić preuzeo je poziciju glavnog direktora za poslovne korisnike A1 Hrvatska te je time zamijenio Ivana Gabrića koji je nakon četiri godine odlučio krenuti u nove poslovne izazove van A1, navodi se u priopćenju.  

Šimić na poziciju dolazi nakon što je vodio poslovanje IBM Consultinga u Hrvatskoj te je bio zadužen za razvoj regionalnog poslovanja u telekomunikacijskoj industriji kao član IBM Consulting CEE Leadership tima. U svojih 20 godina internacionalnoga iskustva u konzalting i ICT industriji, Šimić je strukturirao i vodio kompleksne transformacijske projekte u telekomunikacijskoj industriji i javnom sektoru u Hrvatskoj i CEE regiji. Karijerni put započeo je 1999. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, potom nastavio u Ericsson Nikoli Tesli, nakon čega započinje konzultantsku karijeru u SAD-u i Velikoj Britaniji.

A1 timu pridružuje se s velikim iskustvom u digitalnim transformacijama, optimizaciji poslovnih procesa, razvojem ICT rješenja te inovaciji poslovnih modela modernim tehnologijama s fokusom na AI i cloud rješenja.

Također, iza Gabrića ostaje transformacija portfelja fiksnih usluga za poslovne korisnike, kao i jedinstveni, fleksibilni mobilni portfelj za velike poslovne korisnike te čitav niz ICT i pametnih proizvoda i usluga. Sa svojim je timom uspostavio poslovne modele za novi A1 podatkovni centar, najmoderniji podatkovni centar s Tier III certifikatom, te portfelj sigurnosnih usluga. U posljednje četiri godine, unaprijeđena je poslovna prodaja, a kompanija je akvizirala brojne poslovne klijente. 

- Ivan je u našu kompaniju unio dodatnu dinamiku i ideje kako bismo se nametnuli na tržištu kao digitalna kompanija sa sveobuhvatnim telekomunikacijskim, ICT i IoT rješenjima za poslovne korisnike. Zahvaljujemo mu na iznimnom doprinosu i želimo sve najbolje u budućem radu i nastavku karijere. Također, želim izraziti dobrodošlicu Danielu Šimiću, čije će bogato iskustvo zasigurno doprinijeti našem daljnjem razvoju kao kompanije koja je usmjerena prema digitalnoj transformaciji Hrvatske - istaknuo je Jiří Dvorjančanský, član Uprave i glavni direktor A1 Hrvatska.

19. travanj 2024 17:29