Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Đuro Đaković grupa: Ugovor o isporuci vagona vrijedan 139 milijuna kuna

27. Listopad 2022.
Shimmns vagonfoto Đuro Đaković Specijalna Vozila

Đuro Đaković grupa je u četvrtak objavila da je tvrtka u njenom sastavu, Đuro Đaković Specijalna vozila sa švicarskim kupcem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona ‘shimmns‘ u vrijednosti 139 milijuna kuna

Isporuka vagona planirana je od drugog do četvrtog tromjesečja 2023. godine, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi. 

Kako se pritom objašnjava, vagoni tipa ‘shimmns‘ su 4-osovinski natkriveni vagoni namijenjeni prijevozu kotura lima prvenstveno u automobilskoj industriji. Zavojnice lima postavljaju se u stalke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za pričvršćivanje.

Utovar i istovar limova u kolutima moguć je dizalicom s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, kao i bočnim pristupom za utovar viličarom. Kolutovi lima zaštićeni su od svih meteoroloških i vanjskih utjecaja sustavom pomične cerade, navodi se u objavi Đuro Đaković grupe. 

Inače, u manje od deset dana to je drugi ugovor Đuro Đaković Specijalnih vozila o isporuci teretnih vagona. Naime, 20. listopada je objavljeno da je ta članica Đuro Đaković grupe ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona ‘shimmns‘ s rumunjskim naručiteljem, u vrijednosti od 83 milijuna kuna. Isporuka tih vagona za rumunskog naručitelja planirana je tijekom četvrtog kvartala ove i prvog kvartala iduće godine.

31. siječanj 2023 21:56