Tvrtke i tržišta
StoryEditor

George Soros povećava ulaganja u Big Tech kompanije

14. Kolovoz 2022.
Soros Fund Management povećao je svoje udjele u velikim tehnološkim kompanijama uoči njihovog naglog porasta posljednjih tjedana i dodao više od 200 milijuna dolara u dionicama American Campus Communities Inc.
 
Kako piše Bloomberg, investicijska tvrtka Georgea Sorosa povećala je svoje udjele u Amazonu,  Salesforceu i Alphabetu, među ostalim velikim tehnološkim tvrtkama. Sva tri ulaganja rangirana su među njegovih 10 najvećih posjeda na kraju lipnja, prema regulatornoj prijavi u petak.
 
Tvrtka sa sjedištem u New Yorku također je dodala novu poziciju od 20 milijuna dolara u Tesli Elona Muska, iako to predstavlja samo oko 0,4 posto Soroseva portfelja američkih dionica vrijednog 4,6 milijardi dolara, koji je pao za 664 milijuna dolara u drugom kvartalu. 
 
Ostali novi dodaci uključuju 168 milijuna dolara dionica Alleghany Corp. i 201,5 milijuna dolara dionica American Campusa.
Tehnološke dionice su porasle od ulaska na medvjeđe tržište ranije ove godine, pri čemu je Nasdaq 100 porastao za više od 20 posto u odnosu na najnižu vrijednost od sredine lipnja. Američke dionice napredovale su četvrti tjedan zaredom, što je najdulji niz tjednih dobitaka od studenog.
 
Investicijska tvrtka filantropa milijardera upravljala je s više od 28 milijardi dolara od početka 2022., uključujući javni i privatni kapital. Soros (92), iskoristio je svoje bogatstvo za financiranje grupa koje promiču pravdu, demokraciju, ljudska prava i progresivnu politiku kroz svoje zaklade Otvoreno društvo.
 
Uložio je milijarde u svoje filantropske napore, a većina imovine njegove tvrtke sada pripada zakladama, a ne obitelji Soros. Njegovo osobno bogatstvo procjenjuje se na 8,5 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera.
24. travanj 2024 22:02