Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Hrvoje Kolarić nakon deset godina napušta Belupo

02. Svibanj 2022.
Hrvoje Kolarićfoto Ratko Mavar

Nadzorni odbor Belupa imenovao je nove članove Uprave, Tihomira Heđevera i Marka Đereka, na mandat od tri godine. Dosadašnji predsjednik Uprave Hrvoje Kolarić s istekom mandata napušta Belupo. Predsjednica Nadzornog odbora Martina Dalić najavila je skorašnje imenovanje novog predsjednika Uprave Belupa, a dotad Tihomir Heđever i Marko Đerek, kao članovi Uprave, nastavljaju voditi Belupo, navodi se u priopćenju iz Podravke.

Hrvoje Kolarić bio je predsjednik Uprave Belupa od 2012. godine i dao je velik doprinos razvoju Belupa i širenju njegova poslovanja. U tom su razdoblju izgrađene i opremljene dvije tvornice, krutih te polukrutih i tekućih oblika lijekova, vrijedne 535 milijuna kuna. Zahvaljujući toj, tada najvećoj greenfield investiciji u Hrvatskoj, otvoreno je dvjestotinjak novih radnih mjesta.

Tihomir Heđever u Belupu je na poziciji člana Uprave od svibnja 2020., zadužen za upravljanje kontrolingom, riznicom i računovodstvom. Prije nego što se pridružio Upravi Belupa, Heđever je bio na poziciji starijeg menadžera u Odjelu revizije multinacionalne revizorske kompanije KPMG. Iskusan je projektni menadžer, a dokazao se kroz financijsko savjetovanje u provođenju dubinskog snimanja poslovanja te restrukturiranje.

Marko Đerek u Belupu je na poziciji člana Uprave od veljače 2022., zadužen za upravljanje svim Belupovim tržištima, razvojem poslovanja i registracijama te istraživanjem i razvojem. Đerek ima bogato, 27-godišnje poslovno iskustvo iz kojeg se osobito izdvajaju pozicije člana Uprave Podravke zaduženog za upravljanje prodajom i distribucijom na svim tržištima poslovnog područja Prehrane te direktora prodaje i bolničkog poslovanja za Jugoistočnu Europu u Plivi/Tevi.

16. travanj 2024 11:17