Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Ičići za dvije godine dobivaju najmoderniji i najluksuzniji hotel u ovom dijelu Europe

18. Svibanj 2022.

Polaganjem kamena temeljca svečano je obilježen početak gradnje luksuznog hotela u Ičićima. Dugo očekivani početak radova, kako piše u priopćenju, najmodernijeg i najluksuznijeg hotela u ovom dijelu Europe započeo je u prisustvu mađarskog investitora Lorinza Meszarosa, predstavnika investitora i vlasnika tvrtke DDG Denisa Šikljana i gradonačelnika Opatije Fernanda Kirigina.

image
foto
- S ovim projektom Ičići dobivaju luksuzni turizam i urbani trg kao mjesto okupljanja. Tri godine smo se borili s projektima, a pred nama je sada 24 mjeseca do velikog otvaranja – rekao je Škiljan.

Hotel vrijedan 375 milijuna kuna pod nazivom Riva’s Hotels & Resorts imat će pet zvjezdica, 180 soba i 12 vila, a projekt uključuje i izgradnju prilazne ceste, pješačkog mosta do mora te novog sustava slijevanja oborinskih voda s Učke. Isto tako na javnom trgu su planirane fontane, trgovački sadržaji i hortikulturno uređenje.

- Kada sam se kandidirao za gradonačelnika Opatije moja vizija je bila upravo onakva kakvu je danas vide g Šikljan i g. Meszaros, dakle Opatija elitnog turizma i proizvoda dodane vrijednosti. Na nama kao lokalnoj samoupravi je bilo da damo punu podršku ovom projektu što smo i učinili, suradnja je, barem s naše strane bila jako dobra nadam se da će se takva nastaviti i u buduće – rekao je gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin koji je spomenuo da je već ostvareno oko 200 tisuća noćenja.

image
foto
Uvodni govor održao je i investitor projekta Lorinz Meszaros kojem je, kako piše u priopćenju, oduvijek bila želja investirati u gradnju hotela.

- Nakon nogometnog kampa u Osijeku, ovo je definitivno naša najveća investicija u Hrvatskoj na koju smo izuzetno ponosni. Suradnja s lokalnom zajednicom je dobra, a trudimo se da to bude i još bolja suradnja. Uz kupnju hotela Miramar i sa Riva’s Hotels & Resorts naša ulaganja dosežu iznos od 100 milijuna eura, i ono što vam mogu obećati da ovdje nećemo stati – rekao je Meszaros.

Nakon govora je položen kamen temeljac, a po planu, svečano otvaranje ovog hotelskog kompleksa trebalo bi biti u ljeto 2024. godine.

28. travanj 2024 20:09