Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Jabil započeo gradnju centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku

02. Kolovoz 2023.
Gabriel Bitea, direktor LogExperta, Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka te Victor Morales, Jabilov direktor radova u Osijeku

Globalni pružatelj proizvodnih rješenja Jabil predstavio je izgradnju centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku. Time je započela realizacija projekta koji će, prema riječima kompanije, otvoriti 1500 novih radnih mjesta i pokrenuti novi val gospodarskog razvoja u Slavoniji. Jabil trenutno zapošljava više od 250 000 djelatnika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja, a projekt u Osijeku izvodi kompanija Log Expert

Kako je priopćeno, na zemljištu ukupne površine 169 671 četvornih metara u osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin uskoro će se izgraditi suvremeni pogon površine 48 000 četvornih metara. Osječki centar uključivat će proizvodni pogon, skladišni prostor, napredne servisno-tehničke sadržaje, urede i druge sadržaje nužne za svakodnevan rad. Dovršetak izgradnje centra planiran je za srpanj 2024. godine. Očekuje se kako će taj ambiciozni projekt revolucionirati lokalnu industriju.

– Krećemo s izgradnjom centra koji će biti ne samo središte naše proizvodnje, već i proizvodno i tehnološko središte izvrsnosti. Ovaj je projekt iznimno važan za Osijek, Slavoniju i lokalni razvoj, te će pružiti brojne prilike za gospodarski rast i napredak –  istaknuo je Victor Morales, Jabilov direktor radova u Osijeku.

image

Gabriel Bitea, direktor LogExperta, Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka te Victor Morales, Jabilov direktor radova u Osijeku

– Ovo širenje predstavlja strateški potez u skladu s Jabilovom usmjerenosti na dugoročne sekularne trendove i rast u područjima obnovljive energije, električnih vozila, zdravstva, 5G mreža i clouda – dodao je Gerald JJ Creadon, izvršni potpredsjednik kompanije Jabil zadužen za poslovanje.

Već je započelo zapošljavanje radne snage za niz pozicija u različitim sektorima i nastavit će se tijekom godine.

Jabilov osječki centar, priopćili su, projektiran je u skladu s najnovijim tehnološkim normama i kriterijima koji su ekološki prihvatljivi i doprinijet će tvrtkinim ciljevima održivog razvoja.

– Sva naša oprema bit će energetski učinkovita kako bismo dodatno smanjili naš sveukupni ugljični otisak – objasnio je Morales.

– Poznato je kako je riječ o najvećoj privatnoj investiciji na području Osijeka te Slavonije i Baranje od osamostaljenja Hrvatske. Na njezinu smo privlačenju i realizaciji intenzivno i predano radili gotovo dvije godine. Uz zapošljavanje lokalnog stanovništva i doseljavanje radne snage, dolaskom velike međunarodne kompanije koja u svijetu zapošljava oko 260 tisuća radnika, Osijek se snažno pozicionira na investicijskoj karti Europe i svijeta – izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

29. travanj 2024 09:16