Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Kako je bivši predsjednik Uprave B2 Kapitala postao financijski direktor malog Ferrodusa

08. Ožujak 2023.
Ivan Mihoković

Bjelovarski proizvođač sprava za fitness Ferrodus nastavlja s ambicioznim jačanjem kadrovske strukture. Ova mala tvrtka angažirala je za financijskog direktora poznatog financijaša Ivana Mihokovića, nekadašnjeg predsjednika Uprave B2 Kapitala, koji u svojim ‘nogama‘ ima i poziciju šefa financija Splitske banke i još nekoliko uglednih financijskih institucija. Ovaj ekonomist s bogatim iskustvom u financijama, organizaciji, digitalizaciji i restrukturiranju u Ferrodusu je zadužen za financije i organizacijsku stranu razvoja cijele tvrtke.

To je logičan iskorak. Osnivač tvrtke Vladimir Presečki prošle je godine nabavio stroj za lasersko rezanje, kojeg je smjestio u novi pogon, iznajmljen u prostorima bivšeg Fenora u 15 kilometara udaljenoj Novoj Rači. Tako je prešao iz manufakture u kojoj su se i najsofisticiranije sprave izrađivale ručno, u industrijsku proizvodnju. Više nije bilo dovoljno voditi posao po principu one man show. Presečkom su trebali ljudi koji će brinuti o proizvodnji i prodaji.

Zato je prošle godine za direktora proizvodnje angažirao konstruktora i tehnologa s dugogodišnjim iskustvom Alena Đipala, a za direktoricu prodaje i marketinga Jelenu Jakšić, menadžericu s više od 15 godina iskustva iz upravljanja prodajom, promocijom i marketingom na velikim tržištima Europe te jugoistočne Azije i Oceanije u B2B i B2C tvrtkama.

image

Alen Đipalo (lijevo) i Jelena Jakšić s Vedranom Presečkim

foto

Čini se da se ovakva logika već isplaćuje. Tvrtka je nastavila s razvojem i prošlu godinu završila sa rastom od 30-ak posto i približila se granici od 200 tisuća eura prihoda, a raste i broj zaposlenih.

Najnovijom kadrovskom akvizicijom Ferrodus je zatvorio ključni poslovni trokut proizvodnje, prodaje i financija. Osim toga, Mihoković će biti i direktor poslovnog razvoja (Business development manager). Ambicija je da se nakon iskoraka u industriju tvrtka u svojoj niši ozbiljnije pozicionira na globalnoj sceni.  

A kako je iskusni financijaš došao u tako malu tvrtku? Uz ambicioznost projekta, prevaga je vjerojatno bila činjenica što su Presečki i Mihoković cimeri iz studentskih dana.

27. travanj 2024 05:39