Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Kompare.hr preuzeo domaću agenciju za kreditno posredovanje Progreso grupu

08. Kolovoz 2024.
Nikša Tomulić

Tvrtka Kompare.hr, najveći nezavisni komparator osiguranja i telekomunikacijskih usluga, postala je većinski vlasnik prve domaće licencirane agencije za kreditno posredovanje Progreso grupe. Ovom akvizicijom kompare.hr će svojim korisnicima ponuditi rješenja pri realizaciji stambenih i nenamjenskih kredita te refinanciranju kredita iz portfelja 12 banaka i financijskih partnera. Progreso grupa zasad ostaje odvojeni brend unutar kompare.hr grupe, te će se s vremenom postepeno integrirati, stoji u priopćenju.

- Sinergija između kompare.hr i Progreso grupe ostvarena je zahvaljujući zajedničkom pristupu poslovanju – svojim korisnicima  nastojimo pronaći najbolje usluge i pružiti im uvid u sve opcije na tržištu -  kazao je Zoran Šuster, predsjednik uprave Progreso grupe.

Obzirom da u Hrvatskoj svako treće kućanstvo ima neki kredit, a država je bankama dužna više od 36 milijardi eura, sve više raste i potražnja za usporedbom kredita.

- Akvizicijom Progreso grupe širimo lepezu svojih usluga i svojim korisnicima pružamo novu vertikalu – kreditno posredovanje. Danas je, nažalost, većini ljudi gotovo nemoguće kupiti vlastitu nekretninu bez podizanja kredita i upravo im iz tog razloga želimo pomoći da u moru banaka, uvjeta, reklama i troškova donesu najbolju financijsku odluku - ističe Nikša Tomulić, osnivač kompare.hr.

Komparatori postaju sve popularniji jer korisnicima znatno štede vrijeme i novac pronalaskom najboljeg rješenja. Posredovanje je pritom za njih besplatno jer se provizija za uslugu naplaćuje od osiguravatelja, telekom tvrtke ili financijske institucije.  

Kompare.hr osnovan je 2012. godine s ciljem olakšavanja korisnicima odabira osiguranja ili telekom usluge, a u svojoj ponudi imaju više od 10 osiguravajućih kuća i sve teleoperatere. Ovisno o korisnikovim potrebama, zajedno sa stručnjacima prikupljaju sve ponude osiguranja i telekom usluga, potom ih uspoređuju i prikazuju korisniku. Nova akvizicija nastavak je širenja kompare.hr nakon što ih je 2022. godine većinski preuzeo investicijski fond Invera. 

17. rujan 2024 03:12