Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Končar - Digital kupio udjele u tvrtkama Kodeks Sistemske Integracije i EXA Globe

22. Studeni 2022.
Stjepan Sučić, Goran Leci i Michael Wolf - potpisivanje sporazuma s PSI software

Tvrtka Končar - Digital potpisala je ugovor o kupoprodaji 75 posto vlasničkih udjela u tvrtkama Kodeks Sistemske Integracije i EXA Globe, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.

- Kupoprodajnim ugovorom definirani su uvjeti i pravne radnje koje je prodavatelj dužan ispuniti za zaključenje transakcije i preuzimanje vlasničkih udjela od strane Končar - Digitala -  navodi se u objavi, u kojoj se ne iznosi koji su to uvjeti i pravne radnje, kao ni kolika je vrijednost transakcije. 

Ističe se kako, ‘u skladu sa strateškim opredjeljenjem Končara za ubrzani rast poslovanja na osnovi razvoja i primjene digitalnih tehnologija, tom  akvizicijom Končar - Digital jača vlastite kompetencije i širi portfelj svojih proizvoda, usluga i digitalnih rješenja u područjima elektroenergetike, elektromobilnosti, kritične i urbane infrastrukture‘.

Končar će o svim bitnim činjenicama vezanim uz preuzimanje vlasničkih udjela u društvima Kodeks Sistemske Integracije i EXA Globe, a koje bi se mogle odraziti na poslovanje grupe Končar, pravovremeno izvješćivati investicijsku javnost, zaključuje se u objavi.

Podsjetimo, Končar – Digital, IT tvrtka Grupe Končar usredotočena na projekte zelene energetske tranzicije i digitalne transformacije potpisala je početkom mjeseca i sporazum o strateškoj suradnji s njemačkom tvrtkom PSI Software, svjetskim dobavljačem softverskih rješenja za nadzor i kontrolu procesa u složenim sustavima za komunalne usluge i industriju.

Goran Leci, predsjednik Uprave Končar – Digitala tada je poručio kako ‘stručnjaci Končara imaju bogato iskustvo u uspješnom razvoju digitalnih rješenja za upravljanje energetikom i naprednim mrežama, kritičnom i urbanom infrastrukturom te pametnim gradovima. Sporazum o strateškoj poslovnoj suradnji, kombinacija portfelja digitalnih rješenja i zajednički nastup na tržištu otvaraju nove prilike za ubrzanu digitalizaciju kritične i urbane infrastrukture u Hrvatskoj i zemljama regije. To je ujedno i vizija zelene, napredne i održive budućnosti koju dijelimo s tvrtkom PSI Software i čijoj smo realizaciji sada nedvojbeno za jedan veliki korak bliže‘.

22. travanj 2024 09:50