Tvrtke i tržišta
StoryEditor

HT: Rast prihoda 6,1 posto u prvom polugodištu, neto dobit 57,6 milijuna eura

25. Srpanj 2024.
Hrvatski telekom, zastave

Neto dobit HT grupe u prvom polugodištu iznosila je 57,6 milijuna eura, što je 6,4 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz polugodišnjeg konsolidiranog financijskog izvještaja HT-a. 

Ukupni prihodi HT-a u prvom polugodištu iznosili su 533,9 milijuna eura i na godišnjoj razni veći su za 7,3 posto. Rashodi su istovremeno povećani za 78,2 posto, na 461,5 milijuna eura.

U drugom tromjesečju 2024. godine, ulaganja su ubrzana te su iznosila 101,5 milijuna eura na kraju prvog polugodišta 2024., što predstavlja povećanje od 8,9% u odnosu na prethodnu godinu i potvrđuje posvećenost Hrvatskog Telekoma pružanju platforme za digitalizaciju Hrvatske.

Ističu rast ulaganja koja su na kraju prvog polugodišta iznosila 101,5 milijuna eura., što je devet posto više u odnosu na prethodnu godinu, kao i nastavak izgradnje i širenja optičke mreže što je za rezultat imalo povećanje pokrivenosti za dodatnih 25 posto novih kućanstava i poduzeća u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

-  U prvoj polovici 2024. godine, Hrvatski Telekom je ponovno ostvario dobre poslovne rezultate  u segmentima privatnih i poslovnih korisnika te respektabilan rast prihoda i EBITDA AL. Nastavili smo, i dapače ubrzali naša ulaganja, koja su najveća na tržištu, povećali smo pokrivenost optikom diljem Hrvatske za dodatnih 25 posto, a naša mobilna mreža ponovno je prepoznata kao najbolja. Iako se telekomunikacijske usluge u percepciji zna ‘komoditizirati‘, ono što Hrvatski Telekom nudi je premium usluga koja je iznad tržišnog prosjeka. Ponosna sam što smo potvrdili kako pružamo najbolje korisničko iskustvo na tržištu te ćemo ga nastaviti unaprjeđivati, stvarajući vrijednost za naše korisnike i sve ostale dionike. U razdoblju koje je pred nama, naša strateška vizija je nastaviti transformaciju u vodeću digitalnu kompaniju s angažiranim zaposlenicima, podižući održiv i odgovoran rast na još višu razinu. Pritom ćemo osigurati besprijekornu i jednostavnu povezanost te svakome u Hrvatskoj pružiti relevantne prilike koje donosi digitalizacija - izjavila je predsjednica Uprave Hrvatskog Telekoma Nataša Rapaić.

05. rujan 2024 21:00