Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Nova akvizicija maloprodajnog lanca: Studenac preuzeo Špar Trgovinu

03. Kolovoz 2023.
Michal Senczuk, izvršni direktor Studenca

Hrvatski maloprodajni lanac Studenac preuzeo je ovaj mjesec Špar Trgovinu, hrvatski maloprodajni lanac robe široke potrošnje sa 40 prodavaonica na području Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke te Zagrebačke županije. Tvrtka Špar osnovana je 1992. godine i do danas se razvila u trgovački lanac koji se proteže kroz tri županije te zapošljava 150 zaposlenika. Svoje poslovanje i razvoj Špar Trgovina će nastaviti u okviru Studenca koji kontinuirano raste i ulaže u razvoj nacionalnog lanca dućana susjeda, prenose iz Studenca. 

- Koncept dućana susjeda dio je naše filozofije i poslovne strategije za koju smatramo da ima veliki razvojni potencijal te donosi niz prednosti za kupce u ovom ubrzanom životnom stilu, posebno sve one koji ne žele sjedati u automobil ili javna prijevozna sredstva kako bi obavili kupovinu svojih dnevnih potrepština u obližnjim većim mjestima ili gradovima. Prisutnost Studenac brenda sa svojim načinom poslovanja i vrijednostima kontinuirano širimo na kontinentalnu Hrvatsku i želja nam je da se, kao i do sada, što bolje uklopimo u lokalne zajednice.

lojalnost kupaca i zaposlenika postupno ćemo integrirati i razvijati poslovanje lanca kroz ulaganja u prodajnu mrežu, zaposlenike i modernizaciju procesa. Prednost koju kao kompanija možemo ponuditi u ovom području je brza i praktična svakodnevna kupnja za naše kupce te mogućnosti napredovanja i razvoja koji imaju naši zaposlenici kao dio velikog maloprodajnog lanca – izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Potvrđuju to i izjave vlasnika Špara, Rajke Navojec i Zlatka Navojca s kojima je upravo danas zaključen proces prodaje Špar Trgovine. 

- Zahvaljujemo prvenstveno našim zaposlenicima s kojima smo zajedno izgradili i širili poslovanje, kao i svim našim partnerima s kojima smo surađivali dugi niz godina. Trideset godina uspješnog poslovanja, kao i kontinuiranog rasta, ne bi bilo moguće bez uloženog zajedničkog truda naših zaposlenika te im želimo, kako poslovni, tako i osobni razvoj unutar Studenac grupe. Pridruživanje Studenac grupi sigurno će donijeti novi pristup u poslovanju te osigurati kontinuiran rast, kao i daljnje jačanje tržišne pozicije poduzeća - poručili su. 

27. travanj 2024 06:11