Tvrtke i tržišta
StoryEditor

[Oni koji dolaze – TOP 100] Tenkovska igraonica, čuvari od naftnih havarija, kocke za potpalu roštilja…

11. Kolovoz 2022.
Dajgoro Labinac i Ante Medić

U današnjem nastavku objavljujemo novih 25 ‘onih koji dolaze‘, abecednim redom, od porečke Agenor automatike, do tvornice avionskih komponenti iz Jakovlja

51. Branko Labinac

AGENOR AUTOMATIKA, Poreč

Izvozni program industrijske automatizacije porečki poduzetnici, kad im dojade putovanja, dopune perspektivnom nišom automatizacije u zgradarstvu, posebno u hotelijerstvu.

52. Vincent Langendijk

CENOSCO CROATIA, Pula

Nizozemska tvrtka u Hrvatskoj je razvila ključnu aplikaciju, IMS, koja se koristi virtualnom i proširenom stvarnosti za nadzor i sprečavanje havarija u naftnoj industriji.

53. Alen Magdić

MULTINORM, Cerna

Proizvođač alata za automobilsku industriju zapošljava oko 400 ljudi i nastavlja rasti, a od ove godine posluje u sklopu njemačke Strama grupe.

image

Alen Magdić

foto Dražen Lapić

54. Dmitar Maravić

MARING, Čakovec

Ne trebaju mu odjeli reklamacije i prodaje. Njegovi hidraulični razdjelnici prodaju se sami. Nova je faza LED rasvjeta i proizvodnju zaslona, a u planu je i projekt pametne kuće.

image

Dmitar Maravić

55. Nikola i Ivan Marciuš

VUPLAST, Čakovec

U protekle dvije godine prihod je u odnosu na 2019. porastao gotovo triput, i to zahvaljujući ponajprije prodaji vreća za komunalno sortiranje bolničkog otpada.

56. Ivan Marković

UNITFLY, Osijek

'Startup' koji razvija tehnološka rješenja u području upravljanja informacijama i dokumentima, poslovnih procesa, kao i 'cloud' i integracijskih rješenja te poslovne inteligencije.

57. Mario Matanić

FEROMIHIN, Novoselec

Tvrtka iz Novoselca proizvela je prvi hrvatski elektronički LBC uređaj, koji automatski zatvara ventile kod puknuća cijevi i sprečava havarije na plinovodima i naftovodima.

58. David Medica

PLAZMA TEHNIKA, Pula

Proizvođač čelične i inoks brodske opreme postojano se razvija i povećava prihod. Nije propao s Uljanikom jer 95 posto prihoda ostvaruje na izvoznim tržištima.

59. Ante Medić i Dajgoro Labinac

PULSAR LABORATORIES, Zadar

Bave se razvojem elektronike i hardvera, usmjeren je na 'tenkovsku igraonicu' povezane tvrtke Iron Bull i priprema se za sektor budućnosti – svemirsku tehnologiju.

60. Stjepan Mihac

TOMAPLAST, Prelog

Proizvodi plastične kape koje se ugrađuju u elastične podnice za krevete Hilding Andersa, ali 80 posto proizvodnje izvozi, najviše u Mađarsku i Sloveniju.

image

Stjepan Mihac

foto Ratko Mavar

61. Deni Mišlov

GALO INDUSTRIES, Zadar

Tvrtka iz automatizacije autoindustrije prebacila se i na druge sektore, posluje s Amazonom te razvija projekt podvodne robotike za procjenu biomase unutar uzgojnih kaveza.

image

Deni Mišlov

62. Marko Mišulić

RENTLIO, Zadar

Priprema novu verziju svoje istoimene aplikacije, odnosno platforme u oblaku namijenjene hotelima za suvremene goste, s kojom planira postati regionalni tržišni lider.

63. Ivan Mrvoš

INCLUDE, Solin

Poznati se 'startup' od pojedinačnih proizvoda poput pametnih klupa okreće ponudi integriranih gradskih platformi s pametnim informacijama iz svih mogućih izvora.

64. Andrija Nikolić

AN-PEK, Sveta Nedelja

Proizvođač pekarskih i slastičarskih sirovina za prehrambene kompanije diljem svijeta u pet je godina učetverostručio prihode i ušao među najveće svetonedeljske tvrtke.

65. Filip Novoselnik

PROTOSTAR LABS, Belišće

Nova tvrtka iz Belišća nudi rješenja za vizualnu inspekciju i kontrolu kvalitete koja otkrivaju neispravne proizvode, označavaju ih i izbacuju s proizvodne vrpce.

66. Dražen Oreščanin

LEGIT SOFTWARE, Zagreb

Softverska 'cloud'-platforma vezana uz GDPR na temelju umjetne inteligencije zapravo je 'spin-off' Oreščaninove tvrtke Poslovna inteligencija; puca na status jednoroga.

67. Goran Oreški i Marko Bratković

SOLEKTRA, Čakovec

Od Varteksa kupila napušteni pogon Levi'sa u Novom Marofu za skladišne kapacitete i mogućnost da potrebne komponente za solare kupuje unaprijed, prije nego što dodatno poskupe.

68. Alan Mate Orlic

TINKER LABS, Osijek

Svojom franšizom škola za STEM edukaciju djece proširila se na 16 hrvatskih gradova te u Sjevernu Makedoniju i Srbiju, a u planu je i osvajanje Europe i SAD-a.

image

Alan Mate Orlić

foto Goran Gazdek

69. Alen Orzes

D.E.M., Pakrac

Spajanjem s talijanskom tvrtkom dobio je povoljniji repromaterijal i pristup novim tehnologijama i novim tržištima. Povećan je broj zaposlenih, mahom žena, s 80 na 250.

70. Mateo Perak

INNOVATIO PROFICIT, Split

Fokusira se na strane klijente koji profitiraju od digitalizacije: digitalnim vodičem za kupnju vina i aplikacijom za 'car sharing' osvaja norveško tržište.

71. Alen  Perči

MODECO, Đakovo

Tvrtka za proizvodnju, prodaju i montažu limenih i metalnih proizvoda razvila se iz obrta. Lani je povećala prihode za osam puta i gotovo pola njih ostvarila je izvozom.

72. Tomislav Peričin

REVERSINGLABS, Zagreb

Lider u sigurnosti softverskog lanca opskrbe osvojio je nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija na konferenciji RSA 2022 u San Franciscu.

73. Simona Petričić

OLIMP, Benkovac

Proizvođač potpaljivača za roštilje u pet je godina utrostručio prihode, planira velika ulaganja u povećanje kapaciteta, osvajanje Amerike i novi 'troskok' u sljedećih pet godina.

image

Simina Petričić

74. Steve Petrović

GIDEON BROTHERS, Osijek

Hrvatski pioniri robotike i nakon odlaska Matije Kopića iz operative nastavljaju proizvode fleksibilne autonomne mobilne robote za najistaknutije svjetske kompanije.

75. Kurt Pieringer

FACC SOLUTIONS CROATIA, Jakovlje

Austrijska tvornica komponenti za avionske kabine završila je prvu fazu investicije u Jakovlju i zaposlila 150 ljudi, a kako narudžbe rastu, mogla bi zaposliti još 300.

Nastavak liste čitajte sutra.

25. travanj 2024 06:31