Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Pevex kreće s izgradnjom Centralnog skladišta vrijednog gotovo 13,5 milijuna eura

09. Kolovoz 2023.
Član Uprave Projektgradnje plus Antonio Bukić, član Uprave Pevexa Ivan Jukić, član Uprave Projektgradnje plus Zoran Škorić, predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo, članica Uprave Pevexa Renata Duka i pomoćnik Uprave Pevexa Željko Mandić

Pevex u zagrebačkom Jankomiru kreće s izgradnjom Centralnog skladišta, odnosno suvremenog logističkog distributivnog centra koji će se prostirati na više od 15 tisuća četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima, navodi se u priopćenju.

Izvođač radova na investiciji vrijednoj gotovo 13,5 milijuna eura je Projektgradnja plus iz Slavonskog broda, a predviđen završetak radova je sredina 2024. godine. Projektant i projektni nadzor je Rechner iz Osijeka, a glavni projektant arhitekt Bruno Rechner. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljat će tvrtka Extructa iz Zagreba.

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna pozicija budućeg Pevexovog Logističko distributivnog centra, navode iz Pevexa.

– Ova godina u znaku je velikih kapitalnih ulaganja koja će sigurno pridonijeti daljnjem zacrtanom rastu i razvoju kompanije. Investicijski ciklus, najznačajniji u proteklih nekoliko godina, započeli smo osuvremenjivanjem našeg prodajnog centra u Virovitici, a nastavljamo izgradnjom Centralnog skladišta, prodajnih centara u Poreču i Zaboku te otvaranjem nove trgovine u Vrbovcu. Našim investicijama tu nije kraj jer već smo pri kraju pregovora za još neke lokacije. Cilj nam je u kratkoročnom razdoblju imati 40 prodajnih centara diljem Hrvatske – istaknuo je Krešimir Bubalo, predsjednik Uprave Pevexa.

Centralno skladište Pevexa na Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.

25. veljača 2024 04:47