Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Plinio Cuccurin novi predsjednik NO-a Alpha Adriatica

30. Kolovoz 2022.
foto Ratko Mavar
Plinio Cuccurin, jedna od najvećih dioničara Adris grupe, novi je predsjednik Nadzornog odbora pulskog Alpha Adriatica, tvrtke čija je osnovna djelatnost međunarodni pomorski prijevoz rasutih i tekućih tereta uključujući i naftnih produkata i kemikalija te pružanje svih vrsta usluga vezanih uz pomorsku djelatnost.
 
Uz Cuccurina, novim članom Nadzornog odbora i njegovim zamjenikom imenovan je Janez Zevnik, a Robert Banko postao je član NO-a kao predstavnik radnika. Novi su članovi Nadzornog odbora imenovani na mandatno razdoblje od četiri godine (od 30. kolovoza 2022. do 30. kolovoza 2026. godine). 
 
- Plinio Cuccurin, poznati hrvatski poduzetnik, zajedno s Janezom Zevnikom, svojim će stručnim kompetencijama, uz obavljanje zadaće nadzornog tijela, pružati podršku u budućem rastu i razvoju tvrtke Alpha Adriatic. Novi sastav Nadzornog odbora, svojom vizijom i znanjem, u pozitivnom ozračju i sinergiji s Upravom, djelatnicima i pomorcima radit će na dobrobit društva i dioničara što predstavlja priliku za daljnji razvoj i širenje poslovanja tvrtke u nadolazećem periodu - stoji u priopćenju.
 

Fokus na servisiranju obveza

 
Kako je istaknuto na Glavnoj skupštini, tijekom proteklog razdoblja tvrtka je zahvaljujući predanom radu svih zaposlenika i partnera, postigla nagodbu sa stranim vjerovnicima, a s domaćim je postigla pravomoćni predstečajni sporazum. Također, uspješno su realizirane dvije značajne transakcije kojima je značajno smanjena kreditna izloženost tvrtke – refinanciranje broda „Stoja“ i prodaja broda „Champion Istra“. S druge strane, u pravom tržišnom trenutku kupljeni su brodovi „Punta“ i „Valovine“. 
 
Kada je riječ o financijskim rezultatima, u 2021. godini ostvaren je drugi najbolji rezultat u povijesti tvrtke po kriteriju konsolidirane neto dobiti u iznosu od gotovo 111 milijuna kuna. Na pozitivne financijske rezultate utjecali su viši prihodi od vozarina u segmentu suhih tereta, prihod od ukidanja umanjenja vrijednosti brodova iz ranijih godina te priznavanje odgođenog prihoda broda „Champion Istra“. 
 
Tvrtka Alpha Adriatic i u nadolazećem razdoblju ostaje fokusirana na redovno servisiranje svojih obveza koje proizlaze iz predstečajnog sporazuma, povećanje svoje učinkovitosti te svoje širenje, stoji u priopćenju.
19. travanj 2024 10:02